caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Alegeri



 

Un eșec usturător și binemeritat pentru Ion Coja

de (29-10-2009)
5 ecouri
Visele deșarte ale lui Ion CojaVisele deșarte ale lui Ion Coja

Pentru Ion Coja, cel care are trista distincție de a fi cel mai înverșunat negaționist al Holocaustului din România, dezinformarea pare să fi devenit prima natură. Deși n-a fost niciodată oficial candidat la președinția României – adică prezent pe buletinul de vot, iar acum câteva zile Biroul Electoral Central nu a validat înscrierea sa în competiția prezidențială – pagina sa de internet se numește în continuare (în mod evident fals), așa cum s-a numit de la început: “Ion Coja – candidat la președinția României”.

Fostul aspirant la candidatură (niciodată însă candidat) bâiguie pe această pagină o explicație neinteligibilă cu privire la un fost colonel de securitate, căruia Ion Coja i-ar fi încredințat strângerea celor 200000 de semnături necesare, acuzându-l de iresponsabilitate sau sabotaj.

Pe lângă faptul că a te da pe mâna unui fost colonel de securitate, sperând ca acesta să fie responsabil și să nu te saboteze într-o acțiune eminamente democratică stârnește zâmbete cu privire la naivitatea unuia care se dorește președinte al României, eșecul lui Ion Coja este unul binemeritat.

Liviu Antonesei îl califica recent în paginile revistei ACUM pe Ion Coja, alături de Nati Meir și Miron Cozma (și ei absenți din cursa prezidențială, unde ar fi dorit să fie prezenți) drept “plecați de acasă”. Și într-adevăr, candidaturile acestor trei indivizi ar fi fost complet ilegitime, pentru că Nati Meir e un impostor dovedit, iar ceilalți doi sunt niște extremiști care cumulează cele mai oribile trăsături ale extremei stângi și ale extremei drepte.

Ion Coja nu este doar un negaționist al Holocaustului, dar este și cercetat penal (într-o discreție totală și de mult timp, fără rezultat aparent) de parchet pentru încălcarea legii 107/2006 privind “interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”.

Prezidențiabilul eșuat, pe lângă faptul că e un apologet frenetic al legionarilor și un negaționist fanatic al Holocaustului, nu contenește în a-l lăuda pe Nicolae Ceaușescu, făcând astfel sinteza perfectă între fascism și comunism.

De aceea, orice apărător al democrației nu poate decât să se bucure de eșecul acestui propagandist mincinos al național-socialismului în România de a deveni candidat la președinție. Dacă are un dram de decență, ar trebui să se retragă din viața publică, deoarece riscă să devină, dacă nu a și devenit deja, ridicol și irelevant.

Ecouri

  • Daria Dobrescu: (29-10-2009 la 00:00)

    Nu se bucura nimeni ca pe aceasta revista ati ajuns atat de jos incat sa abordati astfel de non-subiecte. Domnule Clej, nu mai murdariti tot ce atingeti. Acest nimeni nu trebuie bagat in seama. Nu intereseaza pe nimeni razboaiele dumneavoastra personale, marunte, cu el. Despre Traian Basescu, un adevarat pericol, nu scrieti nimic. Dar despre acest dereglat scrieti. Sa va fie rusine! Uite unde era acum pericolul public.

    Felicitari domnului Maier care e prezent pe lista de sustinere a lui Crin Antonescu. Un adevarat intelectual, un model.

  • Petru CLEJ: (29-10-2009 la 00:00)

    Doamnă sau domnule „Daria Dobrescu”,

    1. Sunteți doar unul (una) dintre cei 25000 de vizitatori unici ai paginii revistei ACUM în luna octombrie (față de 20000 în septembrie) așa încât pretenția dumneavoastră de a vorbi în numele tuturor e cel puțin ridicolă, dacă nu absurdă.

    2. Revista ACUM adoptă o poziție de imparțialitate în campania electorală prezidențială, în revistă apărând articole inclusiv critice la adresa lui Traian Băsescu.

    3. Dacă doriți ca revista ACUM să se transforme într-o oficină de propagandă pentru Crin Antonescu (sau oricare alt candidat) veți fi crunt dezamăgit(ă).

    4. Dacă negarea Holocaustului vi se pare neimportantă atunci nu sunteți cu nimic mai bun(ă) decât „dereglatul” Ion Coja.

    5. Nu eram la curent cu prezența lui Ștefan pe lista de semnături în favoarea lui Crin Antonescu, dar sunt sigur că o face în capacitate personală, nu de director al revistei ACUM.

  • Stefan Maier: (29-10-2009 la 00:00)

    Doamna Dobrescu,

    Numele meu se afla intr-adevar pe o lista de sprijinire a domnului Crin Antonescu, asezat acolo la sugestia domnului Emil Constantinescu.

    As fi vrut sa fac si ceva concret pt. D-l Antonescu, dar nu cred ca are nevoie de mine in particular, asa ca nu ma avant pe aripile politicii de la Bucuresti, fiind lamurit de mult ca nu apartin lumii politice ci societatii civile. In acest context, asa cum rezulta si din paginile revistei ACUM, complet neangajata pro sau contra cuiva, nu ne intereseaza decat sa ne facem datoria de a informa corect publicul – nici sa fim intelectuali, nici exemple…

    Regret daca va dezamagesc dar apropiatii mei cunosc foarte bine ce va spun aici.

    Despre Societatea Civila insa, vom mai vorbi!

  • Lucian-Zeev Herscovici: (29-10-2009 la 00:00)

    Draga Clej,
    Te felicit pentru acest articol. Cred ca esecul domnului Ion Coja reprezinta esecul negationismului. Acest esec reprezinta un semn ca Holocaustul este deja perceput altfel in Romania. Memoria istorica a Holocaustului, adevarul istoric, precum si ideea societatii civile democratice au inceput sa-si faca loc in societatea romaneasca, din ce in ce mai mult. Cred ca esecul unui negationist la candidatura prezidentiala poate fi pus eventual in legatura cu inaugurarea memorialului Holocaustului la Bucuresti. Pentru ca asemenea crime impotriva umanitatii sa nu se mai repete, iar cei care se straduiesc sa le nege, sa inteleaga ca lumea de astazi gandeste altfel decat lumea de ieri, ca lumea de astazi respinge asemenea monstruozitati. Respingerea domnului Coja, indiferent de mobilul ei oficial, reprezinta un act de respingere a negationismului. Felicitari celor care resping negationismul si pe adeptii lui.
    Cu prietenie si respect,
    Lucian-Zeev Herscovici

  • Petru Clej: (15-4-2015 la 13:01)

    „Felicitari domnului Maier care e prezent pe lista de sustinere a lui Crin Antonescu. Un adevarat intelectual, un model.” – scria o persoană care semna „Daria Dobrescu” acum mai bine de cinci ani. Mă întreb dacă și acum mai are aceleași opinii.

    Bănuiesc că Ștefan Maier n-are niciun regret că s-a retras de pe o listă unde de fapt nu trebuia să ajungă.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cum putem sta şi lucra legal în Statele Unite ale Americii

ASTROM - Asociaţia Studenţilor şi Tinerilor profesionişti ROMâni din zona Washington, DC are plăcerea să anunţe o nouă serie de...

Închide
18.232.88.17