caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

TEMA SĂPTĂMÂNII: Vechituri cu suflet

de (13-6-2010)
2 ecouri

Camelia Lica 20-06-2010

Liceul Avram Iancu – Brad, jud. Hunedoara

Clasa goală a fostului liceu în liniștea căreia se aud ecourile trecute ale anilor de școală în care am trăit atât de frumos și intens idealurile și entuziasmele tinereții. De aici am pornit să cucerim lumea, cu speranță, cu dragoste, cu încredere. Aceste bănci patinate de timp ne-au fost punctul de plecare. Startul în viață.

Ștefan George Kudor 19-06-2010

Balul Interbelic București

Prima ediție a Balului Interbelic din București, organizat de Fundația Calea Victoriei (Mai 2010), ținut la Cercul Militar Național. Vestimentația, gesturile, muzica, arhitectura… reprezintă într-un fel,  „Vechituri cu suflet”.

Natalie Schor 18-06-2010

Ierusalim – Orașul vechi

Alexandru Marius 17-06-2010

Carneţelul de bal – de Andrea Ghiță

Acest carneţel de bal i-a aparţinut unei tinere de la începutul secolului XX. Ordinea dansurilor ne arată că înainte de pauză se dansa: vals, cadril, polcă franceză, iarăşi vals şi în final cadril. Partea a doua a balului începea cu ceardaş, continua cu vals, mazurcă şi un nou cadril, ca să se încheie cu polca rapidă. După cum se observă, domnişoara promisese patru dansuri. Şi nu mă pot abţine să nu-mi amintesc scena antologică din Anna Karenina în care Kitty nu se aştepta la prea mult de la primul cadril şi nici de la alte dansuri, dar mazurca n-o promisese niciunui cavaler, fiind convinsă că avea s-o danseze cu Vronsky…

Natalie Montanaro 16-06-2010

Palanca – Muzeu etnografic în devenire

This photo is part of an album I was compiling for the community of Palanca, where I help with an afterschool program on Thursdays during the year.  The artifacts here have been selected by staff at the school to make for an ethnographic museum on sight.  It is my hope that we will also have descriptions in English as well as in Romanian for the visitors and students and I’ve volunteered to assist with that project.

Teodor Nicolescu 15-06-2010

Lumina

Paula Duta – 14-06-2010

Ecouri din trecut

Sighişoara … Anticariatele cu obiecte vechi şi veşminte populare te atrag la tot pasul. Autenticitate. Mi se umezesc ochii revăzând casa bunicilor reflectată în ceasul de noptieră cu cadran mare, ticăind gălăgios. Am avut sentimentul că păşesc printre frânturi de vieţi, fiecare cu povestea ei …Costumul popular din Mărginimea Sibiului aşteaptă cuminte visând la zbuciumul vesel și ritmat al horei satului…Patefonul… Fiecare obiect are nostalgia şi culoarea lui. Dacă treceţi prin Sighişoara, nu uitaţi să aplecaţi puţin inima şi spre aceste „vechituri”…. Le veţi auzi sufletul.

Pentru a vedea mai multe Fotografii ale Zilei, accesați rubrica “Album”.

Linkul de la Album este la: http://www.acum.tv/rubrica/cultura/album

Tema săptămânii este “VECHITURI CU SUFLET”.

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com

Ecouri

  • Natalie: (21-6-2010 la 03:04)

    Hi to Natalie Schor…what a great shot!

    Natalie Montanaro

  • Esmyana Martisor: (23-7-2010 la 22:33)

    Miresmele de „Vechituri cu suflet” ne ocrotesc fiintele in mantia lor de inspiratie intampinand „Ecouri din trecut”,imbratisand calduros intreg Universul.
    Va admir enorm stimata Doamna Natalie pentru marele suflet in slujba temei „Vechituri cu suflet”.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
4 zile în Manali. La poalele Himalayei (I)

Cel mai ieftin mijloc de transport din Delhi către Manali (localitate în statul Himachal Pradesh, situată la o altitudine de...

Închide
3.133.119.66