caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Perspective spirituale



 

Pagini din lupta de rezistenţă anti-comunistă din perioada 1973-1981 în „Oameni mari din Vechiul Testament”, un volum semnat Iosif Ţon

de (28-5-2010)

„Noi toţi avem nevoie de eroi. Mici şi mari, tineri şi bătrâni ne uităm în jur şi căutăm eroi care seamănă cu noi, dar care se ridică deasupra circumstanţelor. Eroi care să trezească în noi dorinţele cele mai nobile, eroi care să ne arate cum să ne trăim viaţa dumnezeieşte.” Aceste gânduri prefaţează într-un mod fericit o nouă carte semnată de Iosif Ţon, numită „Oameni mari din Vechiul Testament”.

Iosif Ţon – un om dedicat Cărţii

Pastorul Iosif Ţon s-a născut pe 30 septembrie 1934. În 1981, obligat fiind de autorităţile comuniste, acesta părăseşte împreună cu familia România, stabilindu-se în Wheaton, Illinois, SUA. Iosif Ţon este autorul volumelor „Confruntări”, „Credinţa adevărată”, „Fiţi oameni”, „Trăind prezentul în lumina viitorului”, „Curs de viaţă spirituală” (vol. 1, 2 şi 3), „Oameni mari din Vechiul Testament”, „Viaţa de familie”, „Să ne cunoaştem crezul”, \”Umblarea cu Dumnezeu, în unire cu Isus Cristos, sub călăuzirea Duhului Sfânt\”.

1973-1981

Cartea de faţă reprezintă o mărturie vie a mesajului pe care Iosif Ţon l-a dat în perioada anilor 1973-1981, cu scopul de a trezi din adormire neamul românesc. „Pentru mine, anii 1973-1981 au fost anii confruntărilor cu statul totalitar comunist şi ceauşist. O întrebare care mi s-a pus adeseori a fost: „De unde aţi avut curaj să vă ridicaţi de unul singur împotriva unui adversar atât de puternic?”

Eroii credinţei

Începând cu Avraam, părintele spiritual al oricărui credincios, continuând cu ceilalţi patriarhi, cum ar fi Isaac, Iacob şi Iosif, mergând mai departe, prin expunerea modelului excepţional lăsat de Moise, această carte are capacitatea de a ne oferi o lumină clară asupra acestor oameni mari. În continuare, avem ocazia de a contempla exemplul lui Iov, Iosua, Samson, Samuel, David, precum şi al tuturor profeţilor mari sau mici ai Vechiului Testament. În concluzie, avem în faţă o lucrare completă în ceea ce priveşte acoperirea subiectului legat de oamenii mari ai Vechiului Testament.

„Chiar cu preţul jertfei supreme”

Legat de contextul în care au fost rostite aceste cuvinte, Iosif Ţon ulterior consemna: „Când predicam aceste predici, ascultătorii mei simţeau asemănarea dintre vremea acelor profeţi şi vremea noastră şi simţeau că vreau să le spun că şi noi trebuie să fim ca ei şi să facem ca ei. Predicile acestea deveneau astfel, adevărate manifeste politice. Ele erau cel mai bun limbaj pentru chemarea la rezistenţă, la îndrăzneala exprimării, chiar cu preţul jertfei supreme.”

Octavian Curpaş
Phoenix, Arizona

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Pe genunchii tatălui

Cristinica ! Fii cuminte ! îl aud parcă și acum pe tatăl meu dojenindu-mă. S-au scurs anii - sunt paisprezece...

Închide
3.237.87.69