caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Noul premier ungar, Viktor Orbán, mizează pe cooperarea naţională

de (30-5-2010)

La propunerea preşedintelui Sólyom László, Parlamentul Ungariei l-a învestit ( cu un scor de 261 la 107 voturi)  pe Viktor Orbán în funcţia de prim ministru şi a aprobat programul său de guvernare – Programul Cooperării Naţionale – care vizează cinci obiective prioritare: relansarea economiei, a ordinii publice, reforma sănătăţii, promovarea securităţii sociale şi restaurarea normelor democratice.

Viktor Orbán, care revine în fruntea guvernului după opt ani, s-a născut în 1963, în oraşul Székesfehérvár. În 1987 a absolvit facultatea de drept de la Universitatea Eőtvős Lóránd din Budapesta. În martie 1988 înfiinţa, alături de alţi tineri, Uniunea Tinerilor Democraţi (Fidesz), care în 1995 s-a transformat în Fidesz – Partidul Civic Maghiar, iar în 2003 Fidesz – Uniunea Civică Maghiară. Orbán a liderul Fidesz între anii 1993 – 2000. Între anii 1998 – 2002 a condus guvernului de coaliţie alcătuit din Fidesz, Partidul Micilor Gospodari şi Forumul Democrat Maghiar.

În 29 mai 2010 Viktor Orbán a depus jurământul de prim ministru al unui guvern susţinut de două-treimi din Parlamentul Ungariei.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
In cautarea gustului pierdut

Omenirea incepe sa se confrunte cu degradarea perceptiei unei alimentatii sanatoase, nu numai in cazul produselor gatite (conserve, mancaruri congelate,...

Închide
3.144.230.82