caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Divertisment



 

Căutând un restaurant românesc în Mississauga …

de (29-5-2010)

(Articol primit de la  ISRO-Press http://www.isro-press.net)

Poate e o zi speciala (cum este „Mother’s Day” in Canada), poate vrem sa iesim din cotidian. Ce poate fi mai simplu si mai convenabil: poate un restaurant cu o atmosfera agreabila si cu un meniu gustos si de exemplu cu specific romanesc (ciorba de burta, mititei, papanasi…).
Deci unde mergem, cum gasim restaurantul?

Cateva variante clasice: ne amintim ca am discutat poate mai demult cu diversi prieteni din comunitatea romaneasca (gura lumii) despre restaurante. Dar asta s-a intamplat de mult. Oare cum se numea restaurantul pe care X l-a laudat asa de mult acum doi ani de Anul Nou? Stiu ca avea multe feluri interesante, plachie de peste, mamaligutza etc. Ah. da cred ca se numea Hava Naghila si am peterecut la o nunta acolo, si nu e de mirare sunt evrei romani si in Canada. Dar e in cealalta parte a orasului.

Aha, ce-ar fi sa rsfoim „Faptu’ Divers” saptamanalul tiparit romanesc pe care il primim regulat prin posta. E plin de reclame de cabinete dentare, biserici, mici anunturi personale si cateva restaurante. Dar unde este ultimul numar (sau orcare din numerele mai vechi :-)? O mica investigatie ne dezvaluie situatia: ziarul ne parvine luni, vineri este ziua cand se preiau gunoaiele si reciclabilele, azi este duminica. De luni pana vineri e timp suficient sa citesti publicatia iar reciclarea (`recycling`) este `sfanta` ( o combinatie intre spiritul obedient al mamei soacre si spiritul civic si organizat al sotiei). Prin urmare trebuie sa apelam la metodele moderne: Internetul.

Daca suntem acasa e simplu, ne asezam in fata calculatorului portabil (conectat prin unde radio) si ne `legam la` http://google.ca (daca suntem la Londra de exemplu e mai bine sa folosim un google local: google.co.uk , in Israel: google.co.il iar in Romania google.ro – e mai rapid si furnizeaza mai multe rezultate locale ca sa nu vorbim ca rezultatele sunt direct in limba locala).
(http://www.google.ca/#hl=en&q=%2Bromanian+restaurants+in+%2Bmississauga)

Eu personal nu ma uit prea mult in partea dreapta a rezultatelor ( reclame sponsorizate). Ceea ce ma intereseaza pe mine mai mult sunt recenziile diverselor persoane particulare in bloguri etc. Poate pentru restaurante nu sunt chiar asa de importante dar pentru a alege un doctor situatia este cu totul alta. Din fericire aproape fiecare doctor de familie din Toronto de exemplu are pe Internet cel putin cateva pana la cateva zeci de recenzii care descriu competenta (din punctul de vedere al pacientului) gradul de simpatie sau intelegere umana, daca receptionistele isi fac datoria cu zambetu pe buze sau sunt grosolane etc.

Restaurantul Napoca in Mississauga pe iPhone (la doi pasi de casa)

Restaurantul Napoca in Mississauga pe iPhone (la doi pasi de casa)

Odata ales restaurantul, (de cele mai multe ori fecare restaurant are si o statie internet web site) pasul urmator este sa il gasesti pe harta (mai ales in Canada distantele sunt mari si cateva directii pentru traseul cu masina sunt utile). Partea frumoasa a lui „google maps” este ca poti specifici la cuvintele cheie numele restaurantului si locatia aproximativa (de exemplu „Napoca restaurant, Mississauga”) si sa obtii instantaneu harta cu locatia respectiva. Folosing „get directions” poti sa adaugi adresa de pornire si obtii imediat traseul cel ma scurt la destinatie.Dar daca nu esti acasa, iti sare in ajutor telefonul mobil (mai precis iPhone). E suficient sa ai activat serviciul GPS (global positioning system) , sa folosesti aplicatia „Maps” si sa introduci cuvintele cheie „Napoca restaurant” (vezi imaginea atasata). Rezultatul este imediat: locatia ta curenta (bulina albastra care pulseaza si se depleseaza pe harta odata cu posesorul telefonului) si destinatia: (bulina rosie). Ba mai mult apasand pe ecranul telefonului pe marcajul destinatiei obtii toate datele importante: adresa exacta, adresa Internet si numarul de telefon. Daca apesi pe numarul de telefon al restaurantului esti conectat imediat si poti sa faci si rezervarea!

Pofta buna,
Adrian Pasculescu

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
CARTEA CUVINTELOR BUNE DE MÂNCAT

Aproape nu este zi care sa nu aduca in fata ochilor nostri o marturie a degradarii morale, a micimii spirituale,...

Închide
18.117.76.7