caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Editorial



 

Noul ACUM şi echipa realizatoare

de (30-5-2010)
3 ecouri

De când?

Incepând de la 1 iunie 2010, după aproape 6 ani de apariţii săptămânale în cadrul portalului “România, liberă in viitor”, săptamânalul ACUM are propriul lui portal.

Până la redefinirea rolului portalului „Romănia, liberă în viitor” şi a domeniului www.romanialibera.com, vă rugăm să acceptaţi o perioadă de „îngheţare” a acestuia care sperăm să nu depăşească data de 1 Decembrie 2010.

Pentru cititorii fideli ai revistei ACUM trecerea la noul format s-a făcut poate prea brusc şi fără destule explicaţii. Contăm pe spiritul lor tânăr şi pe încrederea lor că mergem spre bine şi ne cerem scuze pentru inconvenienţele acestei schimbări – care ar fi fost inerente chiar dacă transferul ar fi avut loc mult mai încet.

Noii cititori, atraşi de formatul mult mai flexibil al publicaţiei, sunt deja entuziasmaţi şi explorează posibilităţile oferite de noul format!

Se pot spune foarte multe despre noile funcţionalităţi. Navigare instantanee, posibilităţi de a posta ştiri în chiar clipa în care se întâmplă evenimentele, acces multimedia, drepturi speciale şi personalizate per autor, flexibilitate cu nimic sub cea oferită de platforma WordPress – noul nostru mediu de dezvoltare.

In scurt timp vom pune la dispoziţie o serie de instrucţiuni care vă vor ajuta să maximizaţi valoarea experienţei dv. cu portalul ACUM.

Pentru moment ar fi de adăugat doar că în lumea în care trăim nu putem doar să vorbim, pentru a ţine pasul cu schimbarea. Trebuie să ne adaptăm şi tehnic. Noua varianta de sit web pe care v-o oferim reprezintă o adaptare tehnică în măsură să facă în primul rând vocea celor care ne citesc, mai uşor de auzit şi mai influentă.

Ce?

Misiunea noastră, a echipei redacţionale care ne-am adunat in jurul ideii că putem face şi noi ceva ACUM, cu forţele noastre modeste, pentru vorbitorii limbii române, oriunde s-ar afla (şi implicit pentru Romănia şi locuitorii ei, deşi scopul nostru este mai cuprinzător decăt graniţele oricărei ţări sau interesele oricărui popor sau grup etnic), este de a le oferi informaţii Adevărate, sub forma unor materiale alcătuite de persoane Competente, într-o manieră Urbană, Muncind noi inşine în acest scop. Adevărul, Competenţa, Urbanitatea (ca stil opus grobianului, mitocănescului, chiar senzaţionalului) şi Munca – 100% voluntară, în ceea ce priveşte revista, sunt reperele noastre în lumea globală a anului 2010 şi dincolo de acest orizont.

Mai mult decât atât, ACUM este expresia subiectivismului şi a unui set de valori împărtăşite de un grup de oameni. ACUM este reacţia celor care semnează în revistă, la provocările lumii în care trăiesc. Este dorinţa lor de a spune ceea ce cred în mod liber, neîngrădit, de a purta un dialog în termeni civilizaţi cu cei care au alte opinii sau păreri asemănătoare sau diferite. În ACUM nu doar publicăm şi apoi uităm de articolele respective. Răspundem la întrebări, dăm explicaţii iar dacă este nevoie, după ce, „oferind şi celălalt obraz după primirea unei palme” primim o nouă palmă, palmuim şi noi! Xenofobia, bigotismul, prozelitismul feroce, minciuna, nepotismul, naţionalismul de mucava, infatuarea, secretomania şi multe alte caracteristici care considerăm că nu ar trebui să mai facă parte din modelele de gândire ale omului mileniului III au în noi nu doar un adversar tăcut, ci unul care nu se sfiieşte să acţioneze. ACUM.

Cine?

Suntem o echipa independentă, aflată pe mai multe meridiane. Costurile necesare pentru serviciile profesionale şi infrastructură sunt asigurate din resusre personale şi din publicitate Google. Avem în permanenţă o nevoie acută de noi colegi, de autori. Deja facem o diferenţă. Dispunem de infrastructura necesară şi timpul de comunicare directă, personală, pentru a nu-i dezamăgi pe noii colegi!

Scrieţi-ne pentru a vă alatura echipei noastre redacţionale pe adresa editor@acum.tv – sau înscrieţi-vă direct ca membri în portalul ACUM şi vă vom cauta noi. Avem nevoie de cuvântul dumneavoastră, de acea substanţă magică a lui care construieşte, care transformă idei în realitate. Aveţi, dacă sunteţi singuri, nevoie de puterea şi de siguranţa de sine a grupului nostru, altfel modest şi dispus la o alergare de cursă lungă. Alăturându-vă acestui grup, vom fi şi unii şi alţii mai puternici!

Diversele rubrici din ACUM sunt in grija editorială şi/sau redacţională a urmatorilor coechipieri:

Ştefan Niculescu Maier – Director Fondator. Ştefan este consultant pentru dezvoltare software în Fairfax, Virginia.
Petru Clej – Redactor Şef . Petru este ziarist freelancer, traducător, fost Redactor Şef al postului de radio BBC în limba română, Marea Britanie, Londra.
Cristina Dobrin – Secretar de Redacţie, editor al rubricilor Album şi Fotografia Zilei. Cristina este expert in finante si contabilitate si locuieşte in Toronto, Canada.
Dan David – editor pentru Poeme, Eseuri, Proza. Poet, Los Angeles, SUA
Andrea Ghiţă – editor pentru Ultima Oră, Mărturii şi Medalion. Andrea este redactor la TVR Cluj. Locuieste in Cluj, Romania
Marina Nicolaev – editor pentru Libris, Arhitectură. Arhitect Doctorand şi artist plastic, membră UAP şi la Maison des Artistes, Marina locuieşte la Bucureşti şi Paris.
Florin Predescu – editor pentru Gastronomie şi Stil. Având experienţă în tehnologia şi operarea mediilor gastronomice italian, francez, meridional, vegetarian, Florin locuieşte în Virginia, SUA.
George Petrineanu – editor al rubricilor Căi spre noi inşine şi Dincolo de trăncaneală. Inginer în aeronautică, muzician, trăieste în Suedia.
Ovidiu Ivancu – co-editor al secţiunilor Editorial si SPUNE. Profesor, temporar la Universitatea de Stat din New Delhi, India.

Echipa tehnică:
Alexandru Dimitriev – Inginer software, Webmaster – Herndon, VA Statele Unite
Sorin Chira – Inginer de retea, Administrator servere – Bruxelles, Belgia
Gabriel Sandu – Designer Web – Bucureşti, România

Colaboratori:
Denis Cenuşă – politolog – Chişinău, Republica Moldova
Anton Constantinescu – cercetător Ştiinţific – Statele Unite
Octavian Curpaş – expert imobiliar, jurnalist – Phoenix, Arizona
Cornelia Curtean – jurnalist – Piteşti, România
Dr. Florian Dumitru Soporan – expert în Istorie Medievală  – Cluj, România
Dan Dungaciu – politolog, expert în Republica Moldova – Bucureşti, România
Mira Field – publicist – România şi Olanda
Dr. Lucian-Zeev Herşcovici – istoric – Ierusalim, Israel
Thomas Lewin – profesor, publicist – Israel
Dr. Florin Munteanu – cercetător ştiinţific, Directorul Centrului pentru Teoria Complexităţii – Bucureşti, România
Nicolae Muşat – publicist – Atena, Grecia
Theodor Rebegel – economist, comentator religios – Sibiu, România
Dr. Vlad Solomon – medic, scriitor, publicist – Kiriat Ono, Israel


Noii colaboratori sunt bine veniţi!

Cum?

Editorii listaţi mai sus işi asumă raspunderea îngrijirii unor rubrici, în sensul cel mai simplu al unei activităţi redacţionale cu ciclicitate saptamânală. Dacă primesc materiale de la colaboratori ei le citesc, stabilesc prin criterii subiective valoarea acestora, le corectează sintactic şi semantic (dacă este necesar, inclusiv prin contactarea autorilor) sau, dacă respectivele contribuţii nu sunt considerate publicabile, ele nu sunt publicate iar editorii nu dau socoteală pentru decizia lor nimănui din afara redacţiei. În cazul în care editorii nu dispun de suficiente materiale – sau în cazul în care au contribuţii personale pe care le consideră mai competitive, scriu ei inşişi materiale în vederea menţinerii caracterului săptămânal al publicaţiei. Editorii şi echipa editorială pot alege să publice o contribuţie considerată interesantă chiar şi fără a fi neapărat de acord cu punctele de vedere exprimate în aceasta.

Reproducerea de materiale din publicaţia ACUM este permisă în urmatoarele condiţii:
– în cadrul altor publicaţii electronice, prin inserarea, la inceputul fiecărui articol, a numelui autorului şi a următorului text cu codul HTML corespunzător adaugat:
Articol preluat cu permisiune din publicatia ACUM (link la http://www.acum.tv) Articolele nu pot fi preluate decât integral şi nu sunt permise comentarii inserate în corpul lor;
– în cadrul unor publicaţii tipărite, numai pe baza unei corespontenţe prealabile cu redacţia ACUM. În anumite ţări sau regiuni ACUM are convenţii de exclusivitate cu parteneri media (scrieţi-ne dacă doriţi să agreăm o astfel de convenţie pentru zona dv.)

Nu este necesar să ni se ceară permisiunea pentru a relua on-line orice material, inclusiv sub formă de link. Aceasta este acordată a priorioricui doreşte să preia articole de la noi, cu mulţumiri pentru consideraţia pe care ne-o arată în acest mod, cu excepţia cazurilor în care autorii înşişi precizează la sfârşitul unui material că acesta nu poate fi preluat decât cu autorizarea lor. Ne face placere anunţarea, printr-un simplu e-mail, a unei reluări.

În cazul în care se vor prelua materiale din ACUM fără respectarea condiţiilor de mai sus, nu vom lua imediat măsuri legale, dar vom publica numele celor care o vor face, considerând că reluarea sau citarea fără menţionarea sursei reprezintă plagiat. Dorim ca ideile noastre sa circule fără ingrădire şi gratuit, dar nu acceptăm ca ele sa fie sustrase contextului original în care de dezvoltă.

Cand?

Fireşte, ACUM!
Scrieţi-ne ACUM. Suntem încă un mic grup de editori. Unele articole nu se vor ridica poate la nivelul aşteptărilor dv. Folosiţi mecanismul Ecourilor pentru a interveni direct – pentru a completa, pentru a rectifica. Veţi vedea că nu ignorăm nici o încercare de a se comunica cu noi!

Ecouri

  • Dan Pohic: (31-5-2010 la 13:23)

    Felicitari calduroase pentru noua fata a revistei.

  • Stefan N. Maier: (31-5-2010 la 14:04)

    Multumiri!
    Este doar inceputul. Vechiul format ne limita foarte mult, obligandu-ne totodata sa mentinem editarea pe o platforma care a fost exceptionala la vremea ei, dar vremea ei a trecut. Inca nu am facut retusurile grafice in totalitate si poate abia o jumatate din functionalitatile de care avem nevoie au fost introduse. Dar totul va merge mult mai repede si mai util pentru cititori, incepand de azi incolo.

  • Stefan N. Maier: (10-1-2011 la 17:30)

    Sper ca, intre timp, schimbarea formatului revistei a aratat justetea deciziei noastre pentru toti cei care au avut dubii la inceput.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
“Dragoste în vremea holerei” sau 10 probleme cu alegerile anticipate

“În ceea ce priveşte Republica Moldova… situaţia sa politică… este aproape ca în Kârgâzstan” (Vladimir Putin) Miza principală a dezbaterilor...

Închide
3.149.27.202