caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Operatiunea „Flotila” vazuta din Grecia

de (6-6-2010)
1 ecou

Reactii si o Demonstratie la Atena, in legatura cu incidentul din largul marii in dreptul fisiei Gaza
……….
Un numar pe pina la doua mii de demonstranti in majoritate straini au incercat sa se apropie de ambasada israeliana si sa demonstreze.
Au existat incidente printre care unul prezentat de televiziune indica o petarda aruncata de politie in apropierea unui demonstrant.
Dupa dispersare s-a detasat un grup de anarhisti de aproximativ 100 de oamenii care au incendiat cutii de gunoi si s-au indreptat spre Politehnica.
Este sub semnul intrebarii desfasurarea unui exercitiu aerian cu piloti din Israel si Grecia.
Despre incident s-a referit reprezentantul guvernamental care a spus ca toti cetatenii greci de a bordul navelor oprite sunt teferi.
Parerea ziaristului J. Cohen este ca interventia fortelor militare israeliene a fost o greseala condamnata de intreg spectrul presei scrise din Israel.
Totusi a estimat ca exista o rivalitate intre Turcia si Iran in ceea ce priveste influenta in zona si ca ambele state se erijeaza in lideri in zona.
Posibil ca in timp sa vedem rasturnate estimarile ziaristului privitoare la negarea necesitatii interventiei dar merita urmarita rivalitatea in zona si cum se va orienta Siria si care va fi pozitia Egiptului.
Intiativa de fortarea a unui echilibru a fost o greseala iar reactia imediata pare sa fi fost cea fireasca.
Scopul operatiunii de ajutorare a fost un act care a vrut sa creeze incordare si nu sa ajute procesul de pace.

Ecouri

  • asher: (9-6-2010 la 12:12)

    Daca ar fi sa vorbim despre manifestatii si manifestanti, eu cred, ca trebuie remarcat faptul ca manifestatia anti-turca din Israel apare pe youtube ca fiind … manifestatie de bucurie dupa atacul navei Marmara.
    E de inteles usurinta cu care s-a putut face aceasta interpretare – pur si simplu in Israel s-a demostrat pasnic, cu cantece.
    Ce o sa iasa din toata agitatia asta?
    Pai sa vedem – Turcia, partenerul comod al SUA s-a inecat in butoiul cu islam, asa ca eu cred ca sustinerea SUA pentru Israel e acum mai de interes si multe din nedumeririle lui Obama privind politica in regiune vor dispare. Repede si degraba.
    Hamas – isi pazeste cetatenii sa nu fuga, pentru ca odata cu deschiderea frontierei cu Egiptul toata lumea simte nevoia sa hoinareasca prin Peninsula Sinai, ca mai departe oricum nu se poate…Dar, fara a fi ceva de mirare in asta, nimeni nu a reusit sa iasa.
    Iranul? A potolit activitatea cercurilor stangii reactionare care nu intelege ca intre evrei si arabi nu-i loc de joaca…De ce? Stanga a simtit brusc nevoia sa se departajeze de asa companie. Cel putin pe moment.
    Romania? Comentarile cititorilor de presa electronica din Romania au fost in general neutre, ceea ce arata ca turcii cu shaorma nu au prea indulcit Romania…



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Este premierul moldovean, Vlad Filat, un politician “arogant”?

De multe ori am auzit calificativul de “arogant” atribuit actualului Prim-ministru. O fi adevărat sau nu, poporul în cele din...

Închide
18.217.144.32