caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Din 15 iunie László Tőkés este vicepreşedintele Parlamentului European

de (15-6-2010)

László Tőkés ocupă unul dintre  posturile de vicepreşedinte al Parlamentului European,  rămas liber după ce  Pál Schmitt a fost ales preşedinte al Parlamentului Ungariei. Tőkés a fost ales în această funcţie cu 334 de voturi favorabile, în condiţiile în care avea nevoie de o majoritate calificată de 287 de voturi.

László Tőkés

Vicepreşedintele proaspăt ales a declarat că este onorat de această funcţie şi, făcând referire la evenimentele de la Timişoara din urmă cu douăzeci de ani, a arătat că şi acum, la fel ca atunci, se străduieşte  să-şi reprezinte patria în lupta pentru drepturile omului, drepturile minorităţilor naţionale şi libertatea religioasă. Noul vicepreşedinte a afirmat că este un adept fervent  al continuării integrării europene şi că încearcă o bucurie deosebită începându-şi mandatul în etapa traducerii în viaţă a Tratatului de la Lisabona.

Joseph Daul, liderul grupului europarlamentar PPE-DE, şi-a exprimat satisfacţia pentru această alegere menţionând că László Tőkés va contribui la edificarea „unor noi punţi” în Europa de Est. Daul a mai spus că în actuala situaţie economică şi socială din UE este nevoie de entuziasm şi, evocând rolul jucat de Tőkés în izbucnirea revoluţiei din România, şi-a exprimat speranţa  că ideile sale novatoare se vor face simţite în Parlamentul European.

În urmă cu câteva zile Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că europarlamentarii liberali vor vota împotrova lui László Tőkés. „Cine voteaza în favoarea unui om care contestă graniţele României stabilite la Trianon, nu mai are ce căuta în PNL. Nu va fi cazul”, a spus el.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Capriciu meridional

Bucataria mediteraneana fascineaza prin gustul nealterat al ingredientelor, prin simplitatea gradului de preparare. Surprinde asemenea unei picturi de Van Gogh.

Închide
18.220.126.5