caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Guvernul Boc n-a căzut

de (15-6-2010)

Guvernul Boc in Parlament

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD nu a întrunit voturile necesare pentru a fi adoptată în Parlamentul României. Din cei 471 de parlamentari au fost prezenţi 458, exprimându-şi votul doar 428, întrucât Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale şi o parte din Grupul Parlamentar UNPR nu şi-au exprimat votul. Rezultatul final al votului, deşi defavorabil reprezentanţilor puterii ( 197 de voturi contra şi 228 pentru moţiune) –  a fost insuficient pentru doborârea guvernului, numărul minim de voturi find de 236.  Câţiva parlamentari PDL şi UNPR au votat în favoarea moţiunii, riscând excluderea din formaţiunile lor politice. Şedinţa parlamentului s-a desfăşurat într-o atmosferă încinsă, în timp ce clădirea era asediată de masele de pensionari şi sindicalişti care manifestau împotriva „Legii privind unele măsuri bugetare pentru restabilirea echilibrului bugetar”, care va afecta puternic nivelul de trai al cetăţenilor (salariile bugetarilor se diminuează cu 25%, pensiile cu 15% şi se desfiinţează unele subvenţii ).

Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară şi vrea să se folosească de el. De asemenea PSD va contesta la Curtea Constituţională legea care prevede reducerea pensiilor şi salariilor bugetarilor. Se zvoneşte că Guvernul Boc ar putea fi remaniat.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Din 15 iunie László Tőkés este vicepreşedintele Parlamentului European

Europarlamentarul László Tőkés a devenit vicepreşedintele PE

Închide
44.204.24.82