caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cutia Pandorei



 

De ce persistă terorismul în Grecia

de (27-6-2010)

In seara zilei de 24 unie in jurul orei 20:30 a avut loc o explozie care a omorit un functionar de 52 de ani tata a doi copii, asitent al ministrului protectiei cetateanului din Grecia. Victima a incercat sa deschida un plic adresat ministrului.

S-a stabilit ca plicul in greutate de aproximativ jumatate de kilogram fusese trimis pe adresa biroului pe care ministrul il detine ca deputat si ca un angajat l-a tranportat folosind mijloace de transport in comun inclusiv metro si l-a predat la intrarea Ministerului.

Se presupune ca exista o procedura de primire triere si predare a corespondentei in care se efectueaza si control cu raze dar care nu a detectat plicul.

Este posibil ca obiceiul de superficilaitate balcanica, care pune mai presus supunerea fata de sef, sa fi exclus de la cotrol acest plic, care era pentru sefu’ si prin urmare era deoasebit.

Este cea mai rasunatoare actiune terorista chiar in centrul serviciilor de securitate. Se poate spune ca este o metoda noua folosita de teroristii greci, care pare sa aiba conotatie irlandeza.

Cel vizat de actul terorist nu este un oarecare policitan, ci un deputat fost candidat la sefia partidului socialist PASOK, si foarte bine cotat de populatie in efectuarea functie de ministru a oridinii publice si acum sub noua denumire de aparare a cetateanului.

Ministrul detine cteva succese notabile in prevenirea unor acte teroriste de anihilare a unor organizatii teroriste deferite apoi justitiei.

In fapt Ministrul este cel cel mai reprezentativ deputat al partidului de guvernamint si cel pe care multi l-ar accepta ca prim-ministru in cazul unui guvern de unitate nationala.

Actele teroriste sunt o  prezenta cotidiana in Grecia incepind cu anii ’80. Principala organizatie terorista a actionat pina anul 2003 cind din greseala o bomba a explodat in mina unui terorist care apoi in spital a dezvaluit numele complicilor.

S-a dovedit ca faptasii erau fratii unui popa care mai aveau doi complici si un sef de orientare trotskista.

Timp de doua decenii aceasta organizatie a ucis politicieni, un atasat militar britanic, dar au fost si victime din rindul trecatorilor precum tineri sau oamenii fara nici o legatura cu ideologia sau lupta politica.

O alta categorie de atentate o constituiau folosirea de bombe artizanale pentru a exploda in jurul politisti iar intr-un caz a fost plasata la un stop pe linga care trecea un autobuz de politie.

Au mai existat incercari impotriva ambasadelor SUA si Germaniei de fi lovite cu rachete care nu au explodat.
Dupa olimpiada din din 2004 a intervenit o scurta perioada de liniste care a fost intrerupta de o serie de lovituri ale unor noi organizatii care au incercat sa chimbe metodele de atac si in unele cazuri sa foloseasca automate pentru a deschide focuri importiva politiei.

In general amenintarea cu bomba sau detonarea unor bombe sunt cele mai des folosite acte de terorism. Nu cred ca exista institutie publica care sa nu fi fost evacuata pentru control sau in urma unor amenintari de explozie. Astfel indiferent ca merg la ministere, la institutii de stat sau la policlinici, toti greci au fost prezenti la fata locului unde s-a desfasurat o operatie de cautare a unei bombe sau de evacuare.

Pina acum caracteristic actelor teroriste a fost numarul mare al esecurilor acestor actiuni, in special datorita improvizatiilor si neprofesialismului primei organizatii teroriste care era un cerc inchis restrins in numar.

In ultimii ani in special in actele teroriste care au fost folosite bombe numarul de victime a cresut tocmai datorita folosirii unor materiale explosive periculoase si specializarea faptasilor.

Daca la inceput s-a crezut ca organizatiile teroriste ar fi partea ascunsa a unor organizatii politice iar fenoomenul era tratat cu superficialitate de presa si oameni intimp s-a inteles cit de periculoase sunt organizatiile teroriste si actele pe care le infaptuiesc si faptul ca ele nu au logica,  sunt antiumane si produc victime si teroare si in fapt tulbura desfasurarea vietii zilnice.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
AND THE CHEESE STANDS ALONE – Part Two of a Pastoral Day

His grand smile which in so many ways said so much about his respect for the land, his duty to...

Închide
3.15.156.140