caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

11 morţi într-un accident aviatic pe aerodromul militar din Tuzla

de (6-7-2010)

Avionul de tip AN-2 care efectua un zbor pentru antrenamente de paraşutare s-a prăbuşit luni, în jurul orei 17.40. Avionul, aflat în dotarea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, avea la bord 9 militari şi 4 membri ai echipajului. 

Cei trei supravieţuitori iniţiali ai accidentului aviatic au fost scoşi din avion de Marian Marin,  comandantul unităţii scafandri de luptă, care a intrat după ei sfidând pericolul de explozie.   Unul dintre  cei trei militari salvaţi a decedat din cauza rănilor foarte grave.

Potrivit primelor informaţii neoficiale accidentul s-ar datora unei erori umane, pilotul forţând decolarea la un unghi prea mare. Un comunicat MApN arată că  aeronava a pierdut brusc înălţime la scurt timp de la decolare şi s-a prăbuşit, luând foc în urma impactului cu solul. Incendiul a fost stins la ora 18.15. Printre victime se află şi Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc „Aurel Vlaicu
Prin ordin al Ministrului Apărării Naţionale, a fost numită o comisie de investigaţie a împrejurărilor producerii catastrofei aeriene.

Avionul de tip Antonov AN-2 a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1977, fiind folosit în prezent pentru antrenamentul paraşutiştilor.

AN-2 a zburat pentru prima dată pe 31 august 1947 şi se fabrica la Kiev până la mijlocul anilor ’60. Apoi producţia a fost mutată în Polonia, unde s-au fabricat peste 12.000 de aparate. Din cele circa 15.500 de aparate fabricate în USSR, Polonia şi China, 6000 sunt în serviciul operatorilor civili, acest tip de avion fiind considerat cel mai mare avion de transport biplan.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Preludiu estival

Desert surpriza de realizat in 3 minute.

Închide
44.211.117.101