caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Societate civila



 

SCRISOARE DE PROTEST

de (7-7-2010)

Domnule Prim-Ministru Emil Boc,

Domnule Preşedinte al României Traian Băsescu,

Domnule Avocat al Poporului prof.univ.dr. Ioan Muraru,

Domnule Preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean,

Impunerea CAS pe drepturile de autor, în dispreţul Constituţiei României şi a unor legi naţionale şi internaţionale care apără proprietatea intelectuală, ne obligă pe noi, semnatarii acestei SCRISORI DE PROTEST, creatori şi deţinători de drepturi de autor, să protestăm cu fermitate şi să cerem Guvernului României ori Curţii Constituţionale  să corijeze o decizie neconstituţională şi care îi va va face pe cei mai mulţi dintre deţinătorii de drepturi de autor să trăiască la limita de jos a subzistenţei. Atragem atenţia decidenţilor din Executivul României că vom folosi până la rezolvarea cererii noastre toate formulele legale de protest, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional.

Guvernul României nu trebuie să pună niciodată biruri sociale pe creaţie pentru că rezultatele acesteia nu sunt produse de serie, sunt produse unicat!, chiar şi atunci când un jurnalist ori un scriitor scrie un text critic la adresa guvernării sau a clasei politice. Talentul, harul şi travaliul interior al fiecăruia dintre creatori nu sunt mediate nici de Fisc, nici de cei de la putere, ci numai şi numai de Bunul Dumnezeu. Noi realizăm opere culturale, artistice, ştiinţifice şi info-educaţionale unicat, taxate numai de talent, stil şi educaţie.

În al doisprezecelea ceas, opriţi exodul de creiere din România şi sărăcirea celor care apără prin operele lor unice identitatea culturală şi spirituală a României!

Semnatarii Protestului:

Dan Mircea CIPARIU, scriitor, preşedintele Secţiei Poezie – Uniunea Scriitorilor din România – filiala Bucureşti

Andra ROTARU, scriitoare, editor coorodnator www.agentiadecarte.ro

Cornelia Maria SAVU, scriitor, redactor revista „Cultura”

Mihai ZGONDOIU, artist vizual, vicepreşedintele Asociaţiei EURO CULTURART

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
11 morţi într-un accident aviatic pe aerodromul militar din Tuzla

Luni, 5 iulie, pe aerodromul militar din Tuzla, Români, a avut loc un accident aviatic soldat cu 11 morţi

Închide
18.118.0.240