caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Mr. Hyde Park FORUM



 

Trăiască Ceaușescu! Trăiască comunismul! Trăiască Securitatea!

de (18-7-2010)
8 ecouri

Acest text a fost postat în chip de comentariu pe un blog care a preluat fără autorizare articolul „Bandiți sau partizani – grupul Arnăuțoiu și dilema societății românești actuale” http://www.acum.tv/articol/14916. Îl publicăm în pofida faptului că ideile expuse aici contravin total principiilor revistei ACUM, dar facem această excepție pentru a putea da o replică într-un alt articol acestor opinii nocive care sunt departe de a fi o excepție în rândul românilor. (Editori ACUM)

Reactia domnului Clej la “judecata” facuta de domnul profesor Coja mi se pare putin exagerata, pentru ca cel din urma se referea la o interpretare proprie a materialelor scrise in timp ce domnul Clej – evident partizan al cauzei sioniste – si nu a ceea ce Biblia ne atentioneaza: NU JUDECA, PENTRU A NU FI JUDECAT! Violenta acuzatiilor vehiculate seamana foarte mult cu “mania proletara” a anilor de inceput ai constructiei socialiste, ceea ce nu ar trebui sa mai existe acum, cand libertatea opiniei este garantata de Constitutie!

Pe fond, un conflict de idei nu poate fi”ab initio” impotriva intereselor noastre ca romani, din confruntari putand apare solutii si idei noi. Nu vad de ce nu am putea aprecia calitatile de militar ale Maresalului Antonescu, ferma sa preocupare pentru disciplina si pentru intarirea armatei romane si a statului roman din acea perioada. De asemenea, ar trebui sa fim orbi sa nu recunoastem ca si Nicolae Ceausescu si-a iubit tara, pe care a incercat sa o dezvolte peste limitele resurselor noastre economice, umane, culturale, din acei ani. Daca Ceausescu era agent bolsevic, atunci Brucan, Sidorovici, V.Luca, Ana Pauker, Tismenitski, Patapievici-tatal, Valter Roman, Chisinevschi, Radaceanu, Rautu, Miron Constantinescu, conducerea Securitatii, a presei comuniste, a radioului, “elita” propagandei scrise si vorbite ce erau?!?

Nu cred ca este o rusine sa fi adeptul unei ideologii, cea de stanga era la mare moda in perioada interbelica, dar rasucirile de 180 de grade in abordarea societatii umane si a drumului de urmat de catre umanitate starnesc, cu siguranta, suspiciuni.

Credeti ca ofiterii si subofiterii, nu mai spun de trupa, din fortele de Securitate care luptau pentru anihilarea grupului Arnautoiu o faceau pentru bani sau din convingerea ca sunt cei care lupta cu arma in mana pentru noua societate socialista si cea viitoare, comunista, fundamentata “stiintific” de Moscova (nu neaparat de rusi…)?
Categoria ocupantilor “bolsevici” includea foarte putini romani neaosi iar daca mi-aduc aminte, Armata Rosie a fost infiintata de Lev Bronstein, zis Trotsky, fiul singurului evreu proprietar latifundiar din Basarabia. Deci, daca un fiu de exploatator ajunge sa cladesca forta ce avea sa elibereze Europa de fascism, de ce a trebuit sa fie ajuns de “bratul lung al revolutiei (n.n. bratul lui Ramon Mercader…) tocmai in Mexic?

Evolutia oamenilor este complexa, si nu ar trebui sa fim exagerat de aspri cu cei care au lasat ceva bun in urma. Daca ne aducem aminte, in toata perioada anilor ’60-’70 si dupa, cand agentii Securitatii romane (partea de DIE…) contribuiau prin munca lor profesionista la procesul de realizare a pacii in Orientul Mijlociu, proces de pace legat direct de activitatea lui Ceausescu, nu se auzeau vocile de astazi care acuza romanii de antisemitism si ne pun pe locul doi, dupa Germania, ca dimensiune a Holocaustului?!?

Deci unde este adevarul? La concret, astazi, vedem ca 90% din achizitiile armatei romane, dupa 1989, provin din Israel dar armata noastra se intareste cu TV-uri din anii 70, iar ELBIT, o modesta “potcovarie” (apreciere a unui specialist din ROMARM) a anilor ’70 a prosperat facand afaceri in Romania! Un general roman, Buracu, a taiat-o in Israel, dupa ce a fost implicat alaturi de alte varfuri militare, in achizitia paguboasa de lovituri-sageata care au impus “modernizarea” lui TR-85.

Nu suntem antisemiti daca observam ca legea 58/1991, cea a privatizarii in Romania, baza tuturor relelor de dupa 1989, a fost facuta de Rodica Seward, apropiata a familiilor P.Roman dar si Dan Pascariu, gropar al Bancorex si “acoperit” al DIE.

De asemenea , nu suntem antisemiti daca ne intrebam in solda cui este Iulian Fota, consilier prezidential, a carui apologetica facuta “profesorului”(?) Silviu Brucan in fata studentilor Colegiului National de Aparare a generat o spumoasa replica (mai avem totusi ceva coloana vertebrala…) a unui ofiter roman!

Izolarea in plan extern a Romaniei nu este numai consecinta dezastruoasei prestatii basesciene (componenta a basescianismului definit de Sever Cotoi-Voinescu…) ci , in primul rand, aservirii unor conducatori politici si din serviciile de informatii intereselor straine, fie prin vulnerabilitati morale, fie prin tradare pentru cativa arginti. Basescu este o jalnica marioneta, relativ inteligenta , manipulata de “aripa” necinstita, tradatoare, a fostei Securitati, in special din fosta DIE, lucru dovedit de prezenta lui George Constantin Paunescu la “masa” puterii actuale, dar totusi vremelnice. In cea mai mare parte, ofiterii de Securitate au fost copii de muncitori si de tarani, deci nu aveau cum sa fie dusmanii Romaniei si ai poporului roman.

Revenind la dilema “partizani sau banditi”, cei care l-au aruncat in aer pe contele Folke-Bernadotte erau teroristi sau patrioti? Dar cei care omorau soldati britanici in Palestina, erau teroristi sau partizani? Faptul ca membrii gruparii STERN au ajuns prim-ministri sau presedinti este cea mai buna dovada ca numai trecerea timpului si sedimentarea calma a faptelor trecutului ajuta la inclinarea balantei de partea invingatorilor.

De aceea, Arnautoiu, ca ofiter si patriot roman luptand impotriva comunistilor, daca ar fi trait pana dupa 1989, ar fi avut parte de o recunoastere binemeritata si ne inclinam in fata fiicei sale, cu respect.

Pentru recunoasterea obiectiva a incontestabilelor realizari economice din perioada socialista, probabil ca nu am cazut suficient de jos. Autostrazile din Irak si Maroc, fabricile de ciment, rafinariile, liniile de asamblare a tractoarelor din Egipt si Iran, cartierele din Germania construite de ARCOM, bolnavii vindecati in tari din Asia si Africa de medici si asistente din Romania, scolarizarea a zeci de mii de studenti din tari sarace, toate aceste nu se puteau face fara o pregatire scolara, profesionala si universitara de calitate a sutelor de mii de romani implicati in acest efort.. Ce am avut la noi in tara am daramat, dar ce se afla in tarile amintite, la nivel fizic sau in constiinta oamenilor, inca exista.

A cam sosit timpul sa ne trezim. Cei care gandesc sa taie pensiile parintilor nostri nu sunt oameni in slujba cetatenilor romani si ar cam trebui sa dea socoteala, cu acte (de procedura…) in regula!

Puteți citi aici http://www.acum.tv/articol/15259 replica la acest articol (Editori ACUM).

Ecouri

  • CHARLIE: (19-7-2010 la 08:48)

    In primul rand trebuie sa ne reamintim de propaganda nazisto-legionaro-antonesciana in care evreii erau descrisi drept judeo-plutocrato-comunisti. Nu era nicio contradictie de termeni in mintea lui Goebbels sau a scribilor din Der Sturmer sau Porunca Vremii si Buna Vestire. Reacivarea acestor notiuni aduse cu mari sacrificii dela lada de gunoiu a istoriei nu este „intamplatoare”. C’est la meme Jeanette autrement coiffee. Gloata e proasta dar e multa dupa spusele lui Alexandru Lapusneanu. Da=i panem et circences si pune gladiatorii in arena. E greu sa-mi exprim scarba cand revad variante legionaro-comuniste reinviate. De altfel am vazut aceste tendinte la Bucuresti cand am fost acum mai putin de un deceniu si am vazut mutra lui Corneliu Zelea Codreanu, fie-i tarana grea pe un afis langa Universitate. Sa ne faci Capitane, chiar prin asasinat, o tara mandra ca soarele din cer. Dupa vorbele inteleptului rege Solomon: nu e nimic nou sub soare.

  • puicu lu' taticu: (19-7-2010 la 17:45)

    Noii capitani:Cv Tudor,Ion Coja,Gh.Funaru,Prof.Buzatu etc.Nu sunt noi sub soare ,dar nici nu se dau vechi….antisemiti pe fata

  • matei pipirig: (20-7-2010 la 16:48)

    Catre Redactzie!

    Este de neintzeles dece publicatzi neaparat comentarii unor saritzi de pe fix!Citesti un articol bun, documentat, scris ingrijit,departe de obisnuita limba de lemn,si hop! un paranoic scrie doua randuri idioate,si ai terminat cu acel sentiment de incantare intelectuala dupa o lectura placuta.
    Critica,da!Paranoe,Nu!

  • Petru Clej: (20-7-2010 la 17:20)

    Domnule Pipirig, am explicat de ce am decis să publicăm un astfel de articol. Dacă ar fi fost cum spuneți dumneavoastră două rânduri idioate ale unui paranoic cu siguranță le-am fi ignorat. Dar ceea ce scrie acest „Alexandru Leontescu” reprezintă opinii împărătșite de un număr destul de mare de români. Așa încât nu avem de gând să băgăm capul în nisip să zicem că totul e minunat și să umplem revista numai cu „lecturi plăcute”. Repet, indivizi ca Lenin, Hitler sau Stalin au ajuns la putere și datorită faptului că au fost tratați inițial ca paranoici ca scriu două rânduri idioate.

  • Petru Clej: (22-7-2010 la 17:11)

    În sondajul nostru șase persoane au votat că regretă epoca Ceaușescu foarte mult. Invit aceste persoane să posteze comentarii în care să explice de ce regretă foarte mult această perioadă. Dacă se sfiesc să facă acest lucru, pot să mi le trimită pe adresa de email petru.clej@btinternet.com.

  • matei pipirig: (25-7-2010 la 18:41)

    Domnule Petru Clej.

    Daca cititzi mai atent comentarul meu,nu m-am referit deloc la publicarea articolului, ci la unele ,,comentarii”.

  • marian: (28-11-2010 la 15:19)

    Imi pare ca se face (totdeauna) o mare comfuzie intre „epoca Ceausesu”, si platforma ideologica a comunismului. Din acest punct de vedere, numai un idiot il poate regreta pe Ceausescu; ce e de regretat, bataia de joc la care au fost supusi oamenii? Este adevarat ca Ceausescu nu a acceptat sclavia ecomonica pentru Romania, si din cauza asta a trebuit sa moara, ca nu a inteles ca Dej a trebuit sa faca fata doar primejdiei Kremlinului, si ca odata Kremlinul si Casa Alba unite intr-o singura cauza, unica solutie era „fa-te frate cu dracul pana treci podul” – adica exact ce a facut Dej. Dar de aici pana la a-l regreta… Si in legatura cu „patriotii” din munti: omanii astia nu au inteles niciodata ce pericol reprezentau pentru Romania (nu pentru comunism!). Pai daca reuseau (cu ce si cum, ca la asta nu s-au gandit) sa rastoarne guvernul comunist al lui Dej, oare Kremlinul i-ar fi pupat pe frunte, ori ar fi intrat in tara ca in Ungaria si Cehoslovacia? Dej a trebuit sa demonstrexe rusilor ca poate face fata singur problemelor interne, ca nu are nevoie de „ajutor” – a fost o conditie esentiala in argumentul pentru retragerea trupelor sovietice din Romania. Pe de alta parte, referitor la comentariul lui Charlie: nu a avut dreptate Codreanu? Pai hai sa vedem: Israelul, practic, a cumparat (printre alte tari) Romania (http://www.youtube.com/watch?v=wgsYOsv-lCI). Dupa cum merg lucrurile, productia agricola (ca alta nu mai avem) a Romaniei va intra nu peste mult in totalitate sub control Israelian. Ce a vrut Codreau – o Romanie independenta si constienta de istoria ei. Ce a vrut Dej – o Romanie independenta si constienta de istoria ei. Si Ceausescu tot asa, dar nu l-a dus mintea. Ce s-a intamplat la 1989? Romaniei i-au fost negate aceste drepturi. Nu este locul sa elaborez cine si de ce a facut asta. Dar trebuie sa mentionez ca dupa 1989 spalarea pe creier a Romanilor este formidabil de eficienta, nu pot sa nu ma abtin de a nu admira eficacitatea procesului respectiv. Asocierea comunismului ca ideologie, cu nenorocirile prin care au trebuit sa treaca Romanii de prin 1970 pana la 1989, este facuta atat de sublim si superb, incat merita toata admiratia. Si prinde la multi, la foarte multi – mai ales la cei pentru care important in viata este acea pojghita stralucitoare de bunastare, plina de sclipici si ambalaje colorate. Acestia sunt cei mai vociferenti. Cei care au beneficiat intr-adevar de mortii de la Revolutie, tac si fac bani. Iar plebea? Vorba lui Adrian Paunescu: „Intre inger si drac, trage omul sarac”.

  • Petru Clej: (28-11-2010 la 18:08)

    Imbecilitatea si amoralismul comentariului postat de acest las anonim care se ascunde sub aliasul „marian” e o proba irefutabila a succesului politicii de zombificare dusa de regimul (national) comunist din Romania, care creat milioane de sfertodocti gata sa creada orice elucubratie sovina sau antisemita de pe internet, ca sa gaseasca tapi ispasitori pentru neajunsurile democratiei – democratie care le permite sa-si debiteze in libertate gogomaniile pentru care ar fi fost ridicati pe sus de iubitul lor regim comunist. Au ajuns acest zombies sa faca o sinteza fascist-comunista, intre Codreanu, ai carui legionari au aliniat tara lui Hitler si comunistii lui Dej si Ceausescu instalati la putere de Stalin.

    Intr-un fel il inteleg pe acest ignorant (pe care daca-l scuturi in smerita lui tampenie o sa inceapa sa-ti vorbeasca de conspiratia iudeo-masonoca impotriva Romanieisi alte astfel de baliverne) – nu are decat experienta Romaniei comuniste si acelei post-comuniste conduse de urmasii fostilor comunisti si isi face educatia prin you-tube.

    Daca ar citi revista ACUM cu regularitate, ar avea ocazia sa se dezignorantizeze si ca atare sa se lepede de fascismul comunizant (sau comunismul fascizant) cu care i-a fost spalat creierul.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
ARCĂ pentru armenii din Transilvania

În 15 iulie 2010 s-a inaugurat, în incinta Castelului Apafi din Dumbrăveni (jud.Sibiu), Colecţia Muzeală a Armenilor Transilvăneni. Proiectul, desfăşurat...

Închide
3.129.67.26