caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Diaspora



 

Reclamatii si sesizari privind activitatea Consulatului Romaniei din Los Angeles, echipa Catalin Ghenea

de (22-5-2010)

În urma cu doua saptamani, presa anunta actiunile de protest ale cetatenilor romani din Arizona, privind incasarea unor sume de bani cash, fara documente justificative, de catre functionarii Consulatului Roman din Los Angeles si comportamentul abominabil al angajatilor statului roman, cu ocazia vizitelor regulate la Phoenix, Arizona.

O parte dintre nemultumirile cetatenilor romani de pe Coasta de Vest a Americii se refera si la retragea din functie a Consulului General la Los Angeles, domnul Claudiu Lucaci, fara nici un motiv, si numirea lui Catalin Ghenea în aceasta functie, in ianuarie 2006, desi aceasta schimbare nu era necesara, sustin o parte dintre reclamantii intervievati de jurnalisti. Ei considera suspecta decizia de revocare a consulului Lucaci, asupra caruia nu existau acuzatii sau nemultumiri si nu planau suspiciuni de frauda ca si în cazul domnului Ghenea.

Reclamatiile depuse de cetateni, prin intermediul presei sau direct la autoritatile romane, au determinat Ministerul Afacerilor Externe sa declare că: “ analizează cu rigurozitate informaţiile potrivit cărora Consulul General de la Los Angeles, Cătălin Ghenea, ar percepe bani pentru audienţele acordate românilor din statul Arizona”, se arată într-un comunicat al MAE remis la solicitarea cotidianului Adevărul.

“Rezultatul analizei care se desfăşoară la nivelul MAE va fi comunicat public\” transmite MAE presei, prin intermediul agenţiei NewsIn. În ultimele doua saptamani, numarul sesizarilor si reclamatiilor a crescut, au aparut sesizari si din partea cetatenilor din alte orase Seattle (Washington) si Portland (Oregon), privind acelasi stil dictatorial si comportament abuziv al echipei consulare din LA, în timpul vizitelor în teritoriul arondat.

Pentru a contribui la o analiza corecta si completa a situatiei reale din cele 11 state americane arondate Consulatului Roman din Los Angeles, solicitam tuturor celor care au avut nemultumiri sau experiente negative cu angajatii Consulatul Roman din Los Angeles, sa scrie un mesaj adresat:

Domnului Senator Iulian Urban,
Vice-Presedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei
iulian.urban@gmail.com

si in acelasi timp sa trimita scrisoarea si pe adresa Asistentei pentru Consumatorilor (APC) office@asistentapentruconsumatori.ro

Asistenta pentru Consumatori (APC) este, o organizatie infiintata special pentru a ajuta cetatenii abuzati, citez:

“Intensificarea abuzurilor comise impotriva consumatorilor romani, cat si ineficienta modului in care principala institutie care trebuie sa le apere drepturile – ANPC – , au facut posibila si necesara, aparitia in Romania a primului site de asistenta dedicat consumatorilor romani, dupa modelul de succes al organizatiei The National Association of Consumer Advocates (NACA), care apara si promoveaza in Justitie cazurile consumatorilor americani victime ale abuzurilor comerciantilor.

Site-ul www.asistentapentruconsumatori.ro , isi propune sa devina, asemeni NACA , o organizatie la nivel national, cu peste 1000 de avocati afiliati, si care sa reprezinte un numar mare de consumatori ce au fost victime ale unui comportament fraudulos, abuziv si agresiv din partea comerciantilor cu care acestia au intrat in raporturi contractuale. Ca si organizatie dedicata in totalitate promovarii dreptatii pentru consumatori, membrii afiliati ai www.asistentapentruconsumatori.ro [ APC ] si clientii lor urmand sa se implice activ in promovarea unei piete cu practici oneste si protejarii drepturilor consumatorilor, in special ale acelora cu mijloace mai modeste de trai.

In zilele noastre, din pacate, protejarea consumatorilor si a drepturilor lor este uitata sau ignorata de autoritati. Acest lucru este vizibil in legislatia cu multe lipsuri in aceasta privinta, legislatie care nu-I avantajeaza pe cei pagubiti, defavorizati, pe victime, sau legislatie care nu se prea aplica ori respecta de catre marile lanturi de retail, magazine, super si hipermarketuri care activeaza pe piata romaneasca. De asemenea, problema se vede si in dezvoltarea unor practici necinstite in afaceri, promovarea serviciilor si produselor prin reclama inselatoare, ale caror victime tot consumatorii romani sunt.
Impreuna, consumatorii si avocatii pot si trebuie sa lucreze pentru a intocmi un plan de actiune, pentru stabilirea unor baze in construirea unei piete in care sa primeze protejarea consumatorilor si utilizarea unor practici cinstite si oneste. Pentru a afla mai multe detalii despre problemele intampinate de consumatori si cum poti ajuta sau fi ajutat, exploreaza site-ul nostru, pentru a-ti gasi un avocat si a te alatura luptei noastre!

De asemenea nu uita faptul ca deosebit de important este ca tu sa ne ajuti in primul rand, prin faptul ca trebuie sa alegi sa rupi tacerea , sa ne prezinti cazurile si situatiile in care drepturile tale au fost incalcate, ca ele sa fie facute publice, sa fie aduse la cunostinta presei, a autoritatilor si, mai ales, a celorlalti consumatori, care trebuie sa simta ca au sustinere, ca exista o sustinere sociala civila din partea altor romani; daca vom permite ca abuzurile comise impotriva noastra, a drepturilor si libertatilor noastre sa fie trecute sub tacere, daca ne vom resemna, nu vom face decat sa dam un impuls comerciantilor care folosesc practici abuzive si reclame inselatoare, sa ne jecmaneasca si mai mult; Trebuie sa alegem sa luptam si sa avem incredere in avocati si in Justitia din Romania, pentru ca si judecatorii sunt la randul lor consumatori astfel incat, si ei sunt victime ale unor asemenea practici incorecte, nelegale si abuzive.”.

Comentariile cetatenilor din lumea intreaga, exprimate pe marginea articolelor pe tema consulatului din LA, nu au valoare juridica si nu pot fi folosite la stabilirea adevarului. De aceea, se impune ca cititorii sa scrie celor doua organizatii mai sus mentionate, pentru ca sesizarile si nemultumirile lor sa poata fi prezentate forurilor competente, Senatului, Ministerului Afacerilor Externe si mass mediei romanesti. Doar în felul acesta se poate stabili adevarul si vinovatia angajatilor de la Consulatul Romaniei din Los Angeles.

Gheorghe Popa –SUA

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ce reprezintă și ce nu reprezintă antisemitism

Revista ACUM este adeseori tinta unor antisemiti. Recent unul dintre ei scria într-un ecou

Închide
18.212.87.137