caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Divertisment



 

Libertatea de a bea bere pe stradă

de (15-8-2010)

Auzisem ca in America este permis sa bei bere pe strada cu conditia ca sticla sau doza de bere sa fie camuflata de o punga din hartie maronie (brown bag).

Nu dupa multe zile de la sosirea mea in Florida, singur si mereu in jeans, mi-am cumparat a doza de bere de aproape 1 litru de la benzinarie. Pungile din hartie maronie se aflau pe tejghea.

Mi-am pus berea in punga si neavand altceva de facut in acea zi tropicala, m-am asezat pe o banca si priveam masinile, trecatorii dintr-un renumit centru comercial imprejmuit de palmieri si glicine tropicale.

Abia am tras cateva inghituri din licoarea binecuvantata, ca o masina de politie se opreste in fata mea si un politist ma intreaba:

– Mai tipule, ce faci ?
– Pai, beau o bere si ma las furat de peisaj…
– Ceee?! Seriful ma privii perplex si oripilat.

Nu ai voie sa bei si contravene legilor federale.

– Cu iertaciune, Domnule Serif, eu tocmai am venit din Romania unde am visat de America, sa fiu liber, sa pot bere din vestita “brown bag”pe strada si sa nu fiu amendat ca in comunism.
– Nu e voie si gata, ai inteles ? Data viitoare te arestez ! A plecat apoi razand…
– Multumesc, Domnule Serif.

Nu stiam cum sa zic in engleza “am inteles-sa traiti”, dar eram fericit ca nu mi-au confiscat berea. Un varstnic de langa mine mi-a zambit ingaduitor sotindu-mi ca altadata sa gasesc un loc mai strategic cand beau in aer liber, si sa o fac pe furis.

Cand ma uitai eu mai atent la el, avea si Dumnealui o doza de bere ascunsa in punga. Am devenit apoi prieteni buni pana in ziua de astazi.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Preludiu estival

Un altfel fel de supa, una de sezon !

Închide
3.146.221.204