caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marja de eroare



 

11 septembrie 2001

de (12-9-2010)

Noua ani de la atacul asupra World Trade Center -New York -SUA. Aproape 3000 de victime in atentatele  comise de militanti islamisti. Doua avioane au lovit WTC, unul  o aripa a Pentagonului si altul s-a prabusit in alta parte (Pennsylvania).

Venem din vacanta Turcia-Kusadasi. Am ajuns  dimineata  dupa ce am calatorit toata noaptea cu autocarul. Cateva ore de somn. Trezit in jurul amiezii si imaginile  celor doua turnuri  gemene sfartecate  erau pe toate posturile de televiziune. M-am uitat si n-am spus nimic. Nu ma mai exteriorizez de mult. Si in noaptea de  21-22 decembrie/89  si in ziua de 22 decembrie/89 mi-am infranat  orice elan si expansiune. Ma gandeam ca nu are rost sa ma bucur de pomana. Daca totul nu este decat o incercare si  toate vor reveni?

Vedeam acum  dezastrul si-l consumam in tacere. Era un atac in centrul celui mai mare oras al lumii,asupra celei mai dezvoltate  tari a lumii. Asupra unei civilizatii. Buna, rea, este civilizatia din care facem parte. De catre o alta civilizatie.

O sfidare si o  uluiala fara cusur. Americanii erau socati  si nu le venea sa creada ca lor li se poate intampla asa ceva. Nici in gandurile cele mai negre nu s-au vazut in postura de tara atacata.

Cineva spunea ca 9/11 sau 11.09.2001 este inceputul secolului XX cum atentatul de la Sarajevo  a fost inceputul  secolului XX.

Dupa aceste doua evenimente nimic nu a mai fost ca inainte. Suna frumos, rotund. Sigur ca multe in ceea ce priveste abordarea de securitate si politica s-au schimbat dupa ele. Dar sa spui ca totul   a fost luat  de la zero mi se pare cam mult si  este doar o expresie  ce suna bine.

In alte zone  ale lumii  au urmat, dupa aceste atentate,  interventii ale  SUA. Si ele soldate cu multi morti. Razboi  pentru razboi. Ele, razboaiele, nu se sfarsesc niciodata.

A fost o sfidare, un avertisment al lumii islamice catre o alta lume,  occidentala. Razboiul lumilor va continua. A lumilor sau a doua civilizatii mari care-si cauta una in dauna celeilalte suprematia, care nu  se mai suporta una in rol de invingator si alta de supus.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Expulzarea imigranților romi din Franța e ‘ilegală’

Deportation of Roma Immigrants by French Authorities is Illegal London, 9 September 2010 The Equal Rights Trust (ERT) calls on...

Închide
52.14.150.55