caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Coltul Editorului



 

Eu, ieri și ACUM

de (10-10-2010)
8 ecouri

Aventura mea la ACUM a început în urmă cu șapte luni, când, ca urmare a unor recomandări fierbinți, am fost primită cu brațele deschise în echipa redacțională.

Eram deja o cititoare fidelă a paginilor revistei. Așteptam dimineața de luni, când îmi apărea în fața ochilor, pe ecranul monitorului, numărul nou al publicației. M-a atras varietatea subiectelor și sinceritatea care răzbătea din articole.

Iată că a venit ziua în care am fost întrebată dacă aș dori să ajut, în ceea ce era legat de roluri administrative, corectări, paginare. Și am fost încurajată să scriu. Până atunci, contribuisem doar prin comentarii la articole și la un editorial colectiv cu ocazia comemorării zilei de 11 septembrie.

„Când se dedică unui scop, o face din inimă. Nu din Ego. Și știe ce înseamnă să te dăruiești unui ideal. Sunt convins că ar scrie articole foarte reușite, pe teme mai puțin dezbătute pe ACUM. Și s-ar face un pas înainte. Succes, Cristina, n-am dubii că te vei descurca și vei reuși să imprimi și o nuanță personală. Și să scrii articole, auzi? Că ai talent și INIMĂ.”

Din prima clipă mi s-a încredințat ALBUM FOTO, care se cam prăfuise în ultimele luni. A renăscut, devenind prima rubrică cotidiană a publicației, „FOTOGRAFIA ZILEI”.Cititorii au fost invitați să împărtășească fotografii dragi lor, care să-i apropie pe pasionații de artă fotografică de pe diferite meleaguri.

Am pornit astfel într-o călătorie de suflet, întâlnind oameni dornici de comunicare, emanând dragoste de viață. Unii au devenit colaboratori permanenți, contribuind și cu articole, sugestii, comentarii.

Tânăra și talentata fotografă Natalie Schor, din Israel, dorește “să descopere ce e deosebit în realitatea cotidiană, specialul în banal, umorul în tristețe, frumosul în modestie”.

Natalie Montanaro, voluntară US Peace Corps în România, a devenit o permanentă colaboratoare așternându-și gândurile în “Dialog intercultural”.

Creativitatea și libertatea de acțiune sunt caracteristici ale publicației ACUM. Am lansat tematica săptămânii la “Fotografia Zilei”, adunând sub o singură umbrelă, șapte fotografii pentru șapte zile. Tematicile “Un barbat și o femeie”, “Declarații de amor”, “Vechi și nou în arhitectura orașelor lumii” au atras mulți cititori.

În scurt timp, mi-a fost oferit rolul de Secretar de redacție al publicației. Am acceptat cu bucurie, dorind să ajut, să fac o diferență. Doar dăruind vei dobândi!

Au urmat articole, interviuri, poezii, noi descoperiri în spațiul ACUM, pe care îl simt liber, curat și onest.

Colaboratorii și editorii se află într-o permanentă efervescență. Se nasc prietenii, relații de colaborare între oameni diferiți, cu set de valori asemănătoare, în primul rând autenticitatea și respectarea alterității.

Noii colaboratori sunt bineveniți. Avem nevoie de gândurile, de contribuția dumneavoastră. Vrem să fim cât mai mulți, cu domenii de interes diferite.

Ce reprezintă ACUM pentru mine? Un mesaj simplu, exprimat în cuvinte cu rezonanță în rândurile vorbitorilor de limbă română de peste tot.

Ecouri

  • Stefan N. Maier: (11-10-2010 la 01:11)

    Daca mai era nevoie de vreo confirmare: tot ce scrie Cristina aici este adevarat. Multumiri pentru tot ce faci pentru ACUM, Cristina!

  • "tanti"Agi: (11-10-2010 la 10:39)

    Esti grozava Cristina,ti-am citit articolele,mi-au placut
    dar nu stiam ca faci parte din colectivul de redactie.
    Citesc in fiecare luni articolele (nu numai ale tale)
    le gasesc foarte interesante ca tematica.multumesc
    ca faci posibil sa le accesez,de aici,din Romania.
    „tanti”Agi

  • Paula din / in Haifa: (11-10-2010 la 15:59)

    *** A te imparti intre activitatea zilnica, la birou si activitatea voluntara un cadrul redactiei

    revistei internetice ACUM, avind succes in ambele activitati, nu-i putin.

    A fi meticuloasa cu tendinte spre perfectiune, este una din caracteristicile tale, draga

    Cristina, pe care te-am intilnit spre bucuria mea si pe un alt forum internetic.

    Stii ce m-a impresionat din prima clipa ?

    Sensibilitatea ta, care razbate din fiecare articol, din fiecare tema de album

    fotografic, zimbetul deschis pe care-l intrevad in spatele cuvintelor, toate fiind parte din

    tine.

    Am citit undeva :

    ” Viata NU inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca.

    Ci sa inveti…. sa dansezi in ploaie „.

    Ai demonstrat tuturor ca, stii sa dansezi SI in ploaie.

    Paula din / in Haifa

  • Paula Duta: (11-10-2010 la 20:27)

    Cristina, tu concentrezi in aceste randuri esentele sufletului tau. Iar placerea de a darui altora o parte din trairi este molipsitoare. Acest fapt transforma pagina virtuala intr-un dialog autentic ce trezeste spirite, da nastere la prietenii si stimuleaza cautarea frumosului in modestie si daruire.
    M-am regasit in Album si in Fotografia Zilei, iar pentru aceasta simt nevoia sa-ti multumesc. Doar datorita tie imi pun zilnic in geanta aparatul de fotografiat….
    Succes, ACUM !

  • Ane-Marie: (11-10-2010 la 22:52)

    Draga Cristina,

    Lucrurile minunate pe care le-ai adus in fiecare numar al revistei ” ACUM” este de fiecare data o dovada de frumusete si inaltare interioara.

    Sa ramai mereu asa minunata cum esti; ne imbogatesti sufleteste pe noi cei care te citim.

    Ane-Marie

  • Andrea Ghita: (12-10-2010 la 11:37)

    Privita din „sistemul de referinta al editorului revistei Acum”, Cristina e o prezenta calda, calma si eficienta. E un spirit echilibrat disciplinat si luminos care contribuie la coeziunea unei redactii dispersate in spatiu si timp. Ii multumesc.

  • Natalie Schor: (13-10-2010 la 03:36)

    I could not think of anyone better than you, Cristina, for doing this.
    You’re doing your work in the most dedicated way,
    you are also one of the nicest people i have got a chance to know, and most of all – professional.
    I’m glad we met. Hope for many more collaborations between us.

    Natalie Schor, Photographer

  • Natalie Montanaro: (14-10-2010 la 09:41)

    Dear Cristina,

    This has been such a wonderful opportunity to share the experience of Peace Corps Romania with you and besides to have a new friend here on this side of the pond!

    Best of luck with the next phase and keep being patient as ever with me and the internet glitches that sometimes happen…I appreciate that you are so positive and so helpful in every way to allow me to contribute to the paper online.

    Looking forward to more exchanges with you in the Intercultural Dialogue section, et. al.

    Natalie



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Symposium on Women, Families and Religiosity: Past and Present

A symposium about Women, Families and Religiosity: Past and Present. For it we have the generous support of New Europe...

Închide
3.235.76.155