caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Ilie Năstase acuzat de declarații discriminatorii la adresa romilor

de (8-10-2010)
3 ecouri

Pe 7 octombrie 2010, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat cu privire la declaratiile domnului Ilie Nastase publicate de cotidianul ProSport si preluate de ziarul Gandul. Acesta a declarat: …”stiti ce as fi facut eu daca eram presedintele Romaniei? I-as fi trimis pe tigani in Harghita, ca oricum acolo sunt foarte multi maghiari si vreo 12 romani. Le-as crea conditii. In felul acesta s-ar schimba si componenta etnica a zonei. Ceausescu a gresit. Trebuia sa faca in Harghita ce au facut rusii in Basarabia”.

C.N.C.D. analizeaza declaratiile de mai sus sub aspectul art. 2 alin 1 coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificarile si completarile ulterioare, referitor la instigarea la ura rasiala care vizeaza atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva comunitatii rome.

Conform procedurii de solutionare a petitiilor a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dosarul urmeaza a fi solutionat in termenul legal de 90 de zile.

Biroul de Comunicare si Relatii Publice

Ecouri

  • kovacs jozsef: (9-10-2010 la 11:22)

    Daca nu ma inseala memoria acest domn,pe care l-am admirat ca sportiv,a vrut sa fie la un moment dat primarul capitalei.Sa se bucure rromii,dar si maghiarii din Harghita ca n-a reusit sa avanseze pe scarile politicii.
    Dar punand la o parte orice umor,atentie la asemenea idei.

  • Petru Clej: (9-10-2010 la 11:55)

    Da, Ilie Năstase a fost candidatul PDSR (actualmente PSD) la primăria Capitalei în 1996, avându-l drept contra-candidat în turul al doilea pe Victor Ciorbea, candidat al Convenției Democrate (CDR), suferind o binemeritată înfrângere – Ciorbea a câștigat cu 56,5% la 43,5%.

    I-am intervievat la BBC pe cei doi înainte de turul al doilea (Năstase a refuzat să ia parte la o dezbatere) și Ilie Năstase, care a venit ÎN STUDIO cu consilierul său, Silviu Brătan, care-l păzea să nu gafeze prea tare, mi-a lăsat o impresie lamentabilă. O nulitate în politică – lucru de care toată lumea s-a putut lămuri urmărind dezbaterea televizată dintre cei doi, în care Ilie Năstase s-a remarcat prin golănism și vulgaritate. Poate vă mai amintiți către sfârșit Ciorbea a spus „trebuie să mă întorc acasă la nevastă”, iar Năstase l-a întrebat cu grosolănie „Da’ mai poți dom’le, la ora asta?”. Așa că intervenția sa cea mai recentă, insultătoare la adresa romilor și a ungurilor, nu mă miră deloc.

  • Titusz: (9-10-2010 la 12:23)

    Ín primul ránd un gest total nesportiv ceea ce íl pune ín afara acestei categorii nobile.
    Ín al doilea ránd acest exponent dovedeste íncá o datá caracterul nesánatos al unui grup social destul de numeros ín Románia, ín care este implicatá si o anumitá educatie transmisa prin cáteva generatii si destul de mult sustinutá chiar si de straturile asa zis spirituale, din pácate. Dar trebuie multá atentie asa cum spune si domnul Kovács. Poate cá ar trebui niste articole si pe tema cauzelor care au dus la aceastá stare de lucruri la poporul Román. Pentru cá aceastá boalá este mai veche chiar si decát Marea Revolutzie din Octombrie.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Disidentul chinez Liu Xiaobo, deținut politic, a primit Premiul Nobel pentru pace

Se mai intampla minuni chiar si in vremea noastra. Cand, impreuna cu Mihail Neamtu, am pornit campania din Romania pentru...

Închide
18.118.145.114