caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

Un Parlament plin de Agamitzi DANDANACHE

de (24-10-2010)

Este infiorator cand te sesizezi cine iti stau aburcati in cap, pe post de soferi de tara … Ce ambuscati, ce agramati, ce amorali, ce egoisti cinici, ce caractere mizere, ce meschini si aroganti, ce asociere de “nimeni”... Aceasta liota de paraziti “legislativi” sunt un adevarat pain in ass-ul tarii, in afara de rolurile de promoteri de hemoragii financiare si haotizare administrativ-societara, neperformand in ninika.

Reaua lor intentie am putut-o vedea (impreuna cu nisa de oameni normali din tara si lumea civilizata) din nou si ieri, odata cu votul legii reducerii TVA-ului pentru produsele agricole de baza la 5%, si neimpozitarea pensiilor sub un anumit cuantum. Acum vom zabovi mai putin pe tehnica votului “ca si primarul”, ipochimenii nefiind in stare sa-si urmareasca in logica nici macar sugestia propriilor consilieri angajati, ridicand afirmativ labele soioase doar la comanda mecanica “cu stegulete” a ciobanilor, sefi de camere … Ca o paranteza “tot dintr-o greseala” se putea vota ieri o declaratie de razboi la adresa Taiwanului, fara ca louserii natiunii sa se prinda de figura, dar ca noroc uite asa am scapat de “concentrare”..

Ce este insa mai jalnic este ca au fost prinsi cu matza populismului de carton in sac. Cu alte cuvinte toata protipendada politica se da de ceasul  mortii prin talk-show-uri sau tabloide, ca nu mai pot de dorul si durerea natiunii, cica reprezentate, ca fac mai mult decat totul pentru a indulci streangul si ghilotina ce dezinvolt pe fond tot ei ni le arvunesc … ce mai tura vura, o adevarata dramoleta de alcov fanariot-balcanic. Ei bine prin faptul ca au sarit 10 metri in sus cand si-au dat seama ca au votat ceva pentru binele boborului, si-au demonstrat a n-oara fatarnicia, acum dandu-se cu capul de toti peretii cosmeliei in intentia de a nega sau anula  votul, respectiv avantajul donat in fals (“in necunostinta de cauza”) pentru cetateni.

Interesanta de urmarit va fi si reactia prezidentiala (i mean “il capo din tutti capi”) la aceasta gogomanie, adica daca aceasta institutie “organizata” va cauta sa le ia apararea parlamentarozaurilor, trimitand legea din nou “spre studiu” la camere, sau va incerca sa se pozitioneze ca si critic al sistemului (ce by the way, il gireaza) si mare iubitor de “opincarime”, promulgand legea (fapt ce va rasturna tot setul de aranjamente cu FMI, alt raptor de seva nationala..).

Asa se vede treaba ca realitatea atemporala zugravita de Caragialeprin termeni gen Agamita Dandanche, Coana Joitica, Trahanache, etc., trebuie musai up-gradata pentru de azi inainte, printr-un termen de genul BOC (boccisme), TOADER (toderisme), UDREA (udrisme), ANASTASE (anastasisme), dupa toate minunatiile de sens peiorativ ce ni le degaja politicoiosii astia pe gat, zi de zi si ceas de ceas.

Vai de noi si noi, tara de pesti, cu capetele (demult si grosolan) imputite!…

“unul dintre egali”

PLATON

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Băsescu trebuie să oprească degringolada politică din România

Îi recomand președintelui Traian Băsescu să încerce, dacă poate, să aibă un comportament prezidențial, adică să dea dovadă de imparțialitate...

Închide
3.17.79.60