caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

VIVALDI PROJE(K)T

de (7-11-2010)

CENTRUL CULTURAL FRANCEZ si CENTRUL CULTURAL GERMAN

prezintă

in colaborare cu Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica „Octavian Stroia” şi Teatrul de Balet Cluj

dans-performance

VIVALDI PROJE(K)T

Coregrafia: Damien Liger

Un proiect franco-german in serviciul dialogului intercultural

Creat cu ocazia celei de-a 40a aniversări a tratatului de la Elysée în 2003, Fondul cultural franco-german în ţări terţe simbolizează prietenia şi cooperarea franco-germană în străinătate. Dincolo de proiectele susţinute, acest program de finanţare promovează dialogul intercultural între francezi, germani şi cetăţeni din întreaga lume.

Având relaţii excelente, Centrul Cultural German şi Centrul Cultural Francez din Cluj depun anual un proiect către acest „fond Elysée”, asociindu-se de fiecare dată cu parteneri locali sau din alte ţări. Proiectul ales anul acesta Vivaldi Proje(k)t ţine de domeniul dansului contemporan.

Vivaldi-Proje(k)t

Lumea dansului la Cluj (studenţi şi profesori) este foarte doritoare de formare şi schimburi de experienţă. Cele două centre culturale au avut ideea de a organiza o rezidenţă, invitându-l pe Damien Liger, dansator şi coregraf francez care locuieşte în Germania şi pe Ivonne Kalter, dansatoare din Germania. În timpul acestei rezidenţe, un grup de elevi, studenţi şi profesori, membri ai Teatrului de Balet din Cluj şi ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică, participă în fiecare zi la ateliere de formare animate de Damien Liger. Obiectivul acestor ateliere este de a construi o coreografie modernă pe baza diferitelor compozitii ale lui Antonio Vivaldi, dintre care una, este Concerto Grosso nr.8.

Pe durata celor 3 săptămâni pe care le petrec împreună, coregraful franco-german şi tinerele talente din România vor încerca să depăşească barierele culturale şi lingvistice, inventând un nou limbaj comun prin intermediul dansului.

Rezidenţa artistică se va încheia printr-o reprezentaţie de înalt nivel, plină de energie, care va integra solo-ul lui Ivonne Kalter. Acest spectacol va putea fi preluat şi difuzat mai apoi în alte oraşe din România sau din străinătate, cu sau fără solo.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ce se întîmplă în România ?

Trăim în România. Bine, rău, fiecăruia cum i-a fost dat. Cum și-a așternut, cum i s-au așternut pașii pe cărările...

Închide
107.21.137.184