caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Poeme, Eseuri, Proza



 

Poeți maramureșeni și basarabeni, adunați într-o carte

de (21-11-2010)

O nouă apariție editorială

Am primit cu multă încântare la redacție o nouă apariție editorială de valoare deosebită, nu doar poetică dar și simbolică.

In editia lui Mircea Petean și în îngrijirea lui Igor Ursenco, care asigură și concepția grafică precum și o succintă dar consistentă prezentare, la editura Limes din Cluj-Napoca a apărut în acest an o antologie a poeților maramureșeni și basarabeni contemporani.

Denumită, scolastic oarecum, „CLAUZA POEZIEI CELEI MAI FAVORIZATE ÎN LIRICA MARAMUREȘEANĂ ȘI BASARABEANĂ CONTEMPORANĂ” , impresionantul volum de peste 300 de pagini conține lucrări semnificative din operele a 46 de poeți de pe ambele maluri ale Prutului.

Nu sunt poeți oarecare. Unii dintre ei sunt personalități cunoscute, celebre chiar, în viața culturală românească, cu impresionante realizări artistice dealungul unor lungi și productive vieți creatoare.

Cei mai tineri, ușor decelabili în concertul acesta inedit, ne oferă o egală încântare artistică, un suflu poetic de mare complexitate.

Toți își relevă izvoarele însă, nu le ascund; susurul lor poate fi deslușit cu încântare de cititorul avizat, sensibil la un frumos aparte, mirosind parcă a brazii nordului, a flori de pe „dulcile

coline”.

Recomandăm cu căldură acest volum iubitorilor de poezie în română și îi asigurăm pe toți cei care vor încerca și vor reuși să-l obțină, că vor fi în posesia unei bijuterii culturale inedite, solide, care îi va însoți cu delicatețe și frumusețe prin acești ani de zvârcoliri și permanente nestatornicii. (www.edituralimes.ro)

Noi, cei de la Revista Acum ne facem o datorie de onoare din a semnala acest adevărat evenimemt cultural, semnificativ în peisajul literar românesc al ultimilor ani.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
al şaptelea cer al iubirii

ce uşor trecuse furtuna, eram noi, în zbor... pe eşarfa Fortunei!

Închide
54.226.94.217