caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

România s-a calificat la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă din 2011

de (28-11-2010)

Echipa de rugby a României a devenit cea de-a douăzecea și ultima țară calificată la turneul final al Cupei Mondiale de rugby, învingând sâmbătă cu 39 – 12 XV-le Uruguayului, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, după ce în meci tur la Montevideo terminaseră la egalitate 21 – 21.

Deși este pentru a șaptea oară consecutiv când se califică la turneul final, “Stejarii” au trebuit de această dată să parcurgă tot drumul până la recalificări, din cauza ratării calificării directe din grupa europeană de unde s-au calificat Georgia și Rusia.

Rezultatul constituie un succes, dar nu trebuie uitat că echipa Uruguayului este situată pe locul 22 în ierarhia mondială stabilită de International Rugby Board (IRB), ierarhie în care România figurează pe locul 19.

Mai mult, în toamna viitoare în Noua Zeelandă, echipa României va face parte dintr-o grupă “a morții”, alături de Anglia (vicecampioana mondială din 2007), Argentina (clasată pe locul 3), Scoția (prezentă în sferturi de finală) și Georgia (câștigătoarea grupei de calificare Europa).

Echipa României va avea și de data aceasta ca singur obiectiv evitarea ultimului loc în grupă, având probabil cea mai dificilă misiune de la debutul Cupei Mondiale la rugby în 1987, dat fiind că Georgia este la ora actuală cea mai bună echipă a Europei după cele șase națiuni (Franța, Anglia, Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia).

Desfășurat în fața unei asistențe record, de … 6000 de spectatori (ceea ce spune multe despre statutul rugby-ului în România), meciul cu Uruguayul a oferit un spectacol agreabil, românii înscriind cinci eseuri față de doar două ale sud-americanilor.

În timp ce Stejarii își savurau succesul, echipele din emisfera sudică își confirmau dominația categorică în perspectiva Cupei Mondiale. Noua Zeelandă a încheiat turneul insulelor britano-irlandez cu un mare șlem, învingând succesiv Anglia, Scoția, Irlanda și Țara Galilor. Africa de Sud a suferit o singură înfrângere, din partea Scoției, iar Australia a fost învinsă doar de Anglia, surclasând Franța pe terenul acesteia cu 59 – 16.

Noua Zeelandă este detașată pe locul întâi în clasamentul IRB, dar acest lucru este normal și nu spune mare lucru. După câștigarea ediției inițiale a Cupei Mondiale în 1987, All Blacks n-au mai reușit să câștige titlul mondial, fiind etichetați drept “chokers” (în engleză, cei care se îneacă atunci când au de trecut ultimul pas).

În toamna viitoare însă vor beneficia și de avantajul terenului propriu și cu o echipă în care abundă supervedetele (Richie McCaw și Jerome Kaino pe înaintare, Dan Carter, Sonny Bill Williams, Hosea Gear și Mils Muliaina pe liniile dinapoi) , e greu de văzut cum ar putea rata All Blacks victoria. Dar nu e prima dată când s-ar întâmpla așa ceva.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Burta și samizdatul

Samizdat: ansamblu de mijloace folosite în fosta URSS pentru difuzarea operelor interzise de cenzură (dupa dex).

Închide
3.138.141.202