caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

TEMA SĂPTĂMÂNII: Șoapta pietrei

de (12-12-2010)

„Sărutul”, de Auguste Rodin (Muzeul Rodin, Paris)

In 1880, sculptorul francez Auguste Rodin a primit o comanda pentru lucrarea “Porţile Iadului”, o poarta ce avea sa fie decorata cu statui inspirate de Divina Comedie a lui Dante, in vederea expunerii ei in viitorul Muzeu de Arta Decorativa (Musée des Beaux Arts).

Desi proiectul nu a fost niciodata finalizat, unele dintre cele mai cunoscute lucrari ale lui Rodin au fost initial create pentru “Portile Iadului”, inclusiv “Ganditorul”, “Adam”, “Eva”, si “Sarutul”.

“Sarutul” este bazata pe o poveste de dragoste prezentata de Dante in Divina Comedie.

Tatal lui Francesca a aranjat casatoria fiicei sale cu Gianciotto intr-o uniune politica, ce avea sa puna capat razboiului intre Malatesta si Rimini. Fratele mai mic al lui Gianciotto, Paolo, a fost trimis sa o instiinteze pe Francesca, dar intalnindu-se, s-au indragostit fulgerator. Casatorindu-se totusi cu Gianciotto, Francesca a fost surprinsa intr-o zi, in camera ei, cu Paolo. Gianciotto, aruncandu-si spada spre Paolo, a lovit-o mortal si pe Francesca. Indragostitii au fost ingropati impreuna, in acelasi mormant.

Rodin surprinde tandretea sarutului lor, care va dainui peste veacuri.

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Fondatorul Wikileaks a fost arestat! De vină e Băsescu!

Fondatorul Wikileaks a fost arestat la Londra. Motivele sunt puerile dar asta este. Vorba cuiva: inauntru este mai in siguranta...

Închide
3.129.45.92