caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Biserica Ortodoxă din Moldova preîntâmpină: Educaţia sexuală înseamnă dispariţie!

de (26-12-2010)
2 ecouri
16 Decembrie 2010 11:15
La insistenţa părinţilor, pedagogilor şi educatorilor Mitropolia Moldovei a cerut organelor abilitate să confirme caracterul imoral, indecent şi incompatibil cu dezvoltarea complexă a copilului a cărții „Sexul povestit celor mici” .

În urma unei analize minuţioase, complexe şi multiaspectuale Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor de Interne, Agenţia pentru Protecţia Moralităţii și alte autorităţi specializate au confirmat „impactul grav” al ghidului „Sexul povestit celor mici” asupra dezvoltării complexe a copilului.

Astfel, Ministerul Culturii conform răspunsului din 26.10.2010 nr. 02-09/3253 a menţionat că drept urmare a implementării „educaţiei sexuale” din Danemarca, ţara care e de mai mulţi ani campioană la acest capitol, se constată următoarele:

•    Violurile au crescut cu 300 %

•    Bolile sexuale (la tineri sub 20 de ani!) cu 250 %

•    Cazurile de graviditate, de sarcină în afara căsătoriei  și divorțurile s-au dublat

•    Avorturile au crescut cu 500 %

În acest sens Ministerul Culturii este tranşant contra unor experienţe preluate în mod mecanic, negândit, neraportate la realitatea noastră şi la tradiţiile creştin-ortodoxe pe care le îmbrăţişează majoritatea populaţiei din ţară.

Ministerul Sănătăţii în răspunsul său din 08.11.2010 nr. 018/2186 a menţionat:

„Ţinem să menţionăm, că subiectele abordate în acest ghid, precum şi modul de expunere a acestora, depăşesc capacităţile fiziologice de asimilare ale unui copil de vârsta preşcolară şi pun în pericol formarea psiho-emoţională şi socială a acestuia”.

Spitalul Clinic de Psihiatrie în răspunsul său din 25.10.2010 nr. 01/0-11-886 a menţionat:

„Unanim am ajuns la concluzia că materialul propus are un caracter bizar, amoral, ce ar putea influenţa negativ asupra stării psihice a copiilor, provocând un interes sexual nesănătos la copiii de vârstă preşcolară. Considerăm că utilizarea acestui „Ghid” trebuie interzis în Republica Moldova”.

Prea Sfinția Sa Petru, Episcop de Hâncu și vicar al Mitropoliei Moldovei, care s-a preocupat nemijlocit de acest caz a menționat următoarele:

„Colectând toate răspunsurile ne-am adresat domnului prim-ministru cu cererea de a interveni şi de a scoate din circulaţie acest produs vicios. A fost o bucurie pentru noi când am aflat că domnul Vlad Filat  în cadrul şedinţei Guvernului a dat indicaţii corespunzătoare.

Nu prea a fost înţeleasă atitudinea Ministerului Educaţiei în acest sens referitor la „analiza cărţii şi apoi la luarea deciziei de retragere”, dând răspunsul său din 05.11.2010 prin care a menţionat: „Ministerul nu a participat la elaborarea ghidului, nu l-a avizat şi nici nu a promovat lucrarea în cauză”.

Suntem conştienţi de influenţele negative ale diverselor organizaţii faţă de decizia primului ministru, dar această decizie este un pas important în „dezinfectarea” societăţii noastre.

După prima etapă de „educaţie sexuală a picilor”, urmează „educaţia sexuală a adolescenţilor” printr-un instrument „util”, „cu valenţe educaţionale”, „eficient” şi „de folos”.

Numele acestui instrument este cartea „Sexul explicat adolescenţilor”.

Considerăm că educaţia sexuală trebuie să fie efectuată numai în sânul familiei sau de persoane specializate (pedagogi, medici, educatori).
Biserica Ortodoxă din Moldova nu trebuie să fie indeferentă de pericolele „sexualizării” copiilor noştri, trebuie să spunem „NU” viciilor sociale, care ţintesc dispariţia noastră.

Iubiţi părinţi, educatori, pedagogi fiţi atenţi ce semănaţi în inimile copiilor, aveţi grijă de viitorul nostru.”

http://mitropolia.md/main/show_article/3612


Ecouri

  • Tiberiu Cristea: (27-12-2010 la 06:26)

    Ca vechi combatant al „moravurilor” crestine, nu ma mai surprinde nimic din ce incearca sa faca biserica.

    Dar „Agenţia de Stat pentru Protectia Moralitatii”? Este mai mult decat insultator ca o astfel de institutie exista.

    „Agentia de Stat pentru Protectia Moralitatii pe linga Ministerul Culturii a fost creata prin Hotarirea Guvernului nr.1400 din 17 decembrie 2001 in scopul contracararii tendintelor de propagare a pornografiei, sadismului si cultului violentei in lucrarile de literatura si arta, precum si in mass-media.”

    Pot doar sa raman cu gura cascata.

  • Laș anonim "diogene": (27-12-2010 la 09:19)

    Mai oameni buni, cu doua sute de ani in urma, cand nu se facea educatie sexuala, lumea se inmultea prin clonare?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Bienala internaţională de umor şi satiră în arte de la Gabrovo-Bulgaria, 2011

THENTIETH INTERNATIONAL BIENNIAL OF HUMOUR AND SATIRE IN THE ARTS ‘THE WORLD LASTS BECAUSE IT LAUGHS’ GABROVO 2011, BULGARIA

Închide
3.93.59.171