caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Reportaj



 

Crăciun la Botoșani

de (2-1-2011)
1 ecou

La parada si spectacolul formatiilor de obiceiuri populare, datini ( sarbatorile de iarna ) din Botosani participa in fiecare an formatii locale si din alte judete cum ar fi Bacau, Iasi , Maramures, Bistrita si chiar Republica Moldova.

Spectacolul incepe cu o parada pe strazile orasului iar apoi fiecare formatie/judet se prezinta cu un program pe scena din piata orasului. Ca in fiecare an si anul acesta a fost un spectacol superb, ti se pune un nod in gat cand vezi incarcatura spirituala a acestor obiceiuri. In multe sate sunt primari sau profesori inimosi care incurajeaza pastrarea acestor comori, ei merita toata stima, lauda si incurajarea noastra a romanilor.

Langa Botosani, in localitatea Tudora, are loc in ziua de 31 decembrie a fiecarui an un spectacol, destul de mare, cu obiceiuri numai din aceasta comuna. Vin zeci de masini cu vizitatori din multe judete indepartate sa urmareasca minunea spectacolului folcloric.

Aceste obiceiuri de Craciun se organizeaza in mai toate judetele Romaniei iar pentru varietatea spectacolelor fiecare judet importa si exporta formatii din judetele vecine.

O mai noua traditie este Targul „Produs in Botosani ” unde expun mesteri populari, mestesugari, firme de produse de carne , brutarie, bauturi naturale, miere de albine, toate produse locale. Este o adevarata binecuvantate sa fii acolo de sarbatori, sa participi cu tot sufletul la astfel de superbe manifestari folclorice.

Nu ar fi rau sa promovam mai mult aceste comori ale poporului nostru care ne-ar putea aduce mii de turisti curiosi din toate partile lumii. Un francez a afirmat nu de mult ca la noi in Romania la fiecare 20 km intalnesti alte si alte traditii si obiceiuri,  varietatea este imensa iar el nu a vazut asa ceva nicaeri altundeva in lume.

Ecouri

  • Paulina Eliza Duta: (5-1-2011 la 13:09)

    Perpetuarea obiceiurilor populare, ale căror rădăcini se ramifică în timpuri străvechi este o poartă către o Românie profundă, cea a începuturilor. Vă felicit pentru culoarea şi veselia cu care ne-aţi deschis această poartă în preajma Crăciunului din Botoşani !
    Un An Nou cu sănătate şi împliniri !



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Dan David Prize 2011

Dan David Prize 2011 ofera anual douăzeci burse de studiu in valoare de 15.000 dolari pentru studenti doctoranzi şi pentru...

Închide
13.59.236.219