caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

TEMA SĂPTĂMÂNII: Fantezii culinare

de (13-1-2011)
4 ecouri

Fantezia strudel-ului

Cea mai veche reţetă a strudel-ului este scrisă de mână, datează din 1696 şi poate fi găsită la Biblioteca de Stat din Viena.

Strudel-ul (Austria), rétes-ul (Ungaria) sau ştrudel-ul (România) este un desert tradiţional, larg răspândit pe teritoriul fostului Imperiul Austro-Ungar, avându-şi originea în îndepărtatul Imperiu Bizantin.

…Meniul unui desert austriac te poate năuci prin fantezia cu care este tratată reţeta strudel-ului : cu mere (apfelstrudel), brânză dulce (topfenstrudel), cireşe (weichselstrudel), nucă (nuss-strudel), seminţe de mac sau stafide (mohnstrudel ), cu prune, piersici sau fructe de pădure…. Se adaugă opţional frişcă.  Însoţind acest desert apetisant, cafeaua ne va învălui într-un parfum aparte de bună dispoziţie….

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri

  • Natalie Montanaro: (14-1-2011 la 03:45)

    Delicious, Paula! I like how you added the names in different languages. See, we are all not so different. Everybody loves sweets and I’d add the whipped cream to that for sure!

  • Cristina Dobrin: (14-1-2011 la 10:35)

    În comuna Semlac, județul Arad, mătușa mea era specialistă în „plăcinta întinsă”. Era un fel de ștrudel mult mai gustos (după părerea mea). Aluatul era întins într-un strat foarte subțire, pe întreaga masă, atârnând pe margini, ca o adevărată față de masă. Cu cât era mai bine întins, cu atât mai bună era gospodina, iar ștrudelul mai gustos. Era apoi umplut cu mere sau brânză dulce, vișine, cireșe, mac, dovleac, varză, lobodă. De câte ori o vizitam, mă aștepta cu platouri pline cu ștrudel. După o zi, platourile erau deja goale.

    Un deliciu. Nu am mai mâncat niciunde așa o bunătate…

  • kovacs jozsef: (14-1-2011 la 16:40)

    In anii 80 am mancat un strudel cu dovleac(de copt) in Timisoara,fiind in trecere.De atunci n-am mai intalnit asa o grozavie,e drept rar am mai fost la Timisoara.

  • Paulina Eliza Duta: (14-1-2011 la 20:04)

    Nu cred ca gresesc daca afirm ca strudel-ul este unul dintre cele mai apreciate deserturi si chiar mici gustari, luate in fuga, ” la botul calului „, in Romania.
    Aveti dreptate, strudel-ul cu dovleac este inca foarte delicios…, chiar si la Bucuresti.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.12.108.7