caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Povara numelui terminat în escu

de (16-1-2011)
1 ecou

Pe 11 ianuarie 2011 ma aflu in aeroportul din Frankfurt si trecand pe la controlul politiei germane de frontiera un functionar se rasteste pur si simplu la mine punandu-mi tot felul de intrebari legate de pasaportul meu american. Adaug ca nu venisem la Frankfurt din Romania, ci din Muenchen unde cu o seara inainte fusesem verificat si aveam deja o stampila de intrare in Germania.

Au scanat pasaportul, m-au descusut destul de neprietenos, intr-un final am ridicat si eu vocea. M-au purtat prin aeroport ca pe un infractor, am asteptat pana sa apara un translator de limba engleza, desi ei nu credeau ca sunt cetatean american.

Eram in tranzit, nu m-am lasat intimidat si am cerut sa vad un oficial din partea autoritatilor americane, stiind ca inaintea zborurilor transatlantice turistii necetateni americani trebuie sa treaca printr-un filtru de verificare.

Reprezentantul fortelor americane mi-a pus doar doua intrebari legate de unde locuiesc, i-am aratat permisul de conducere si le-a zis nemtilor ca totul e in ordine si ca data viitoare sa lase in autoritatea lor verificarea cetatenilor americani.

Unul dintre germani a ripostat ca suspiciunea a plecat de la numele meu romanesc. Nici macar nu si-au cerut scuze.

Le-am raspuns in final in limba germana spre surprinderea celorlalti, ca sunt fericit ca nu traiesc intr-o tara ocupata cum e Germania.

Ofiterul american mi-a strans mana urandu-mi zbor placut inspre casa…

Ecouri

  • Robert M. Soran-Schwartz: (17-1-2011 la 19:44)

    Tara ocupata de cine? Ca sa nu vorbim de respectul si politetea angajatilor INS si TSA in America. Totul e posibil, peste tot.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
In Memoriam Jiri Dienstbier: Conceptul disident al libertatii

Jurnalist de mare calibru, distins intelectual si respectat diplomat, primul ministru de extrerne al unei Cehoslovacii devenita libera si democratica...

Închide
3.141.100.120