caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Decizia Comisiei Parlamentare pentru revoluționarii din decembrie 1989

de (7-3-2011)

In legatura cu informatiile aparute in media despre retragerea unor titluri de erou-martir, doresc sa fac urmatoarele precizari:

1.       Avizul de retragere a titlurilor a fost acordat in unanimitate de membrii Comisiei Parlamentare pentru Revolutionarii din Decembrie 1989, in conformitate cu prevederile art. 8 din legea 341/2004 ( coroborate cu art. 49 alin. 1 din H.G.1214/2004), care stipuleaza ca „ de prevederile prezentei legi nu beneficiaza persoanele, civili sau militari, care sunt dovedite a fi fost implicate in activitatile fostei securitati ca politie politica …”.

2.       Deciziile emise de CNSAS pentru Trosca Gheorghe, Coman Dumitru si Cotuna Eugen Trandafir au ramas definitive si irevocabile, fiind publicate in Monitorul Oficial in cursul anului 2007 (Coman, Cotuna), respectiv 2008 (Trosca).

3.       Comisia parlamentara a fost sesizata de catre Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) cu aceste decizii CNSAS in data de 30.09.2010 si a avizat propunerea de retragere a titlurilor in data de 19.10.2010.

4.       Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor a inaintat Adminstratiei Prezidentiale propunerea de retragere a titlurilor, impreuna cu avizul comisiei parlamentare, in data de 14.01.2011 si din nou in data de 14.02.2011.

5.       Presedintele Traian Basescu a semnat decretele de retragere a titlurilor pe data de 28.02.2011.

Aceasta este cronologia evenimentelor si motivatia care a stat la baza deciziei comisiei parlamentare, asa cum am aratat la punctul 1. Comisia parlamentara nu a facut altceva decit sa respecte legea si  statul de drept, in care decizii definitive si irevocabile ale institutiilor abilitate sunt aplicate si nu negociate. Orice interpretari, supozitii, scenarii etc. asupra deciziei comisiei parlamentare sunt neavenite si lipsite de temei.

Presedinte CPRD 1989

Raymond Luca, senator

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ereticul Gorbaciov: Ţarul revizionist si impenitentul Iliescu

Mihail Gorbaciov si Ion Iliescu apartin aceleiasi generatii politice, au impartasit visuri, mituri, iluzii proprii utopiei leniniste. La ora actuala,...

Închide
18.216.251.37