caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Si totusi, Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate

de (13-3-2011)

Si totusi, Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat verdictul in cazul lui Dan Voiculescu. Definitiv si irevocabil. Acesta a colaborat cu fosta Securitate, unde, sub numele conspirative de “Felix” si “Mircea”, a dat note informative , prin care, fara scrupule, si-a turnat colegii, prietenii si chiar rudele.
Ca simplu cetatean al acestei tari, asistand revoltat la dezgustatorul episod , ma intreb ce credibilitate si probitate morala mai poate inspira de acum Senatul Romaniei (al carui vicepresedinte este Dan Voiculescu), ca for legislativ abilitat cu elaborarea de legi si acte normative, ce reglementeaza buna functionare a institutiilor statului si bunul mers al societatii la toate nivelurile.
Obstinatia cu care acest personaj dubios isi clameaza nevinovatia (considerandu-se calomniat si anuntand ca isi va cauta dreptatea la CEDO), chiar si acum cand, in ceea ce il priveste, Inalta Curte s-a pronuntat definitiv si fara drept de apel, nu face altceva decat sa-mi intareasca convingerea ca genul acesta de indivizi nu trebuie sa aiba acces la inaltele demnitati ale statului, prin simpla lor carte de vizita contravenind tuturor principiilor statului de drept.
Sa nu uitam ca dupa ce Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) l-a declarat colaborator al fostei Securitati, presedintele de onoare al Partidului Conservator a reusit sa scape de acuze si sa priveze institutia respectiva de dreptul de a emite sentinte, procedura ramanand exclusiv in sarcina instantelor de judecata. Tertip legislativ ce nu i-a fost favorabil, avand in vedere recentul verdict al ICCJ.
In contextul dat, se impune ca senatorul Dan Voiculescu sa se retraga de urgenta de pe scena politica, pentru a nu compromite si mai mult structurile statale (ce l-au tolerat in frunte nepermis de mult, in loc ca, suspect fiind, sa-l fi tinut cat mai departe de orice functie de conducere, pana la clarificarea situatiei sale), care, imi face placere sa cred ca inca mai functioneaza la parametrii democratici

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Prin noi înşine!

...atentionarea mea din ianuarie a.c. a fost corecta. Stategia pe care ati ales-o s-a dovedit gresita. Ati sperat ca prin...

Închide
18.191.18.87