caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

A început procesul de rezervare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Londra

de (15-3-2011)

Cu 500 de zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de la Londra a început procesul de rezervare a biletelor pentru toate probele olimpice și ceremoniile de deschidere și  închidere.

Rezervarea se poate face până pe 26 aprilie 2011, după care, la probele la care cererea de bilete e mai mare decât oferta, cumpărătorii biletelor vor fi deciși prin tragere la sorți.

La miezul nopții a început să funcționeze în Trafalgar Square, din centrul Londrei, un ceas uriaș care va face numărătoarea inversă a zilelor până la debutul Olimpiadei, pe data de 27 iulie 2012.

Organizatorii jocurilor vor pune în vânzare aproape 11 milioane de bilete, dintre care 1,2 milioane vor fi rezervate pentru diverse organizații guvernamentale, primarul Londrei, sponsori și sportivii participanți. Două milioane de bilete pentru Jocurile Paralimpice vor fi puse în vânzare începând cu data de 9 septembrie.

Prețul de pornire al biletelor este de £20 (100 RON sau 23 euro) și poate ajunge până la £725 pentru unele finale de atletism – sportul cel mai scump. Urmează gimnastica, înotul, săriturile de la trambulină și voleiul de plajă, unde la finale biletul va costa £450. Cel mai scump bilet la ceremonia de deschidere costă £2012, iar la ceremonia de închidere £1500.

Tinerii sub 17 ani vor putea cumpăra bilete la unele probe eliminatorii contra unei sume în lire egală cu vârsta lor, după cum pentru persoane de peste 60 de ani vor fi disponibile bilete de £16.

În sfârșit, la unele probe precum maratonul și cursa de ciclism pe șosea, accesul va fi gratuit pe unele porțiuni ale traseului.

Persoanele care doresc să-și exprime interesul în a cumpăra bilete trebuie să acceseze o pagină de internet (https://www.tickets.london2012.com/member/registration), iar plata se poate face cu numerar, cecuri sau cărți de debit sau credit, dar numai VISA, care este sponsor oficial al Jocurilor Olimpice.

Au acces la înregistrare cetățenii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și cei din Elveția, Norvegia și Islanda. Doritorii de bilete din alte state vor trebui să se adreseze Comitetelor Olimpice din propriile state.

Pe data de 24 iunie vor fi înștiințați doritorii dacă au obținut sau nu bilete.

Numărul de bilete ce pot fi procurate de o singură persoană este limitat la între 4 și 30 de eveniment sportiv, iar în vederea combaterii vânzării la negru, guvernul britanic preconizează majorarea amendei pentru această infracțiune de la un maximum de £5000 la £20000.

Ceasul care va marca numărătoarea inversă a timpului rămas până la începerea jocurilor are un diametru de 6,5 metri și este instalat în Trafalgar Square, locul în care, pe 6 iulie 2005 a fost sărbătorită atribuirea de către Comitetul Internațional Olimpic Londrei a organizării Olimpiadei din 2012. La mai puțin de 24 de ore de la acea sărbătoare populară, Londra a fost lovită de cel mai grav atentat terrorist din istoria ei în care 52 de persoane și-au pierdut viața.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.220.106.241