caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

De la mancarea de post, la conceptul de vegetarian

de (20-3-2011)

Am intrat in postul sarbatorilor pascale. Timp de saptamani multi crestini nu mananca “de dulce”, adica produse din carne si chiar din lapte.

Ideea de a posti nu tine neaparat de o incorsetare religioasa, ci ca o intentie de a stavili abuzurile gurmande cu efectele nocive asupra sanatatii.

A fi vegetarian presupune in primul rand o constientizare a faptului ca alimentatia ideala nu se bazeaza numai pe carne si subprodusele acesteia atat timp cat natura ofera toate mineralele, proteinele si elementele necesare unei vieti sanatoase. Un al doilea aspect constientizat de catre vegetarieni subliniaza actul de macelarire a animalelor ale caror carne devine un aliment de baza.

Imaginea copilului mancand din carnea unui animal ucis tocmai sub ochii putin deprinsi sa accepte sacrificarea animalelor salbatice sau domestice se contureaza intr-un inceput de chestionare a parintilor asupra destinului bietelor salbaticiuni.

Am intalnit nenumarate persoane oripilate de strigatele de moarte ale porcilor de craciun ori ale mieilor primavara, motiv pentru care refuza sa mai consume carne.

Platon, Pitagora, Budda, Tolstoi, Gandi, George Harisson sunt doar cateva celebritati si exemple de vegetarieni consacrati.

Va propun o reteta usor de preparat, consistenta, gustoasa.

Linte in sos Curry

Ingrediente:

250 gr linte

2 cepe mijlocii taiate f marunt

2 mere taiate in cuburi

250 gr orez

2 banane curatate, taiate in rondele

1 lingurita de zahar brun

1 lingurita de curry in pudra

1 lingurita de suc de lamaie

50 gr stafide

50 gr fulgi de nuca de cocos

1 lingura de pasta de tomate

30 ml de ulei

Metoda de preparare

1. Lasati peste noaptea lintea sa stea in apa precum fasolea boabe. Dupa ce strecurati boabele de linte, le fierbeti intr-o oala acoperita.

2. Separat fierbeti orezul in apa cu sare.

2. Dispuneti lintea fiarta intr-o tigae ori intr-o cratita incinsa cu ulei si caliti impreuna cu ceapa, sosul de pasta de tomate, praful de curry, cu zaharul.

3. Dupa 10 minute adaugati bananele, merele, sucul de lamaie, stafidele, fulgii de nuca de cocos, stafidele.

4. Amestecati continutul si serviti-l impreuna cu orezul fiert separat.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.191.234.62