caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnal Cultural



 

Nicu Alifantis: „Senilitatea nu are vârstă”

de (20-3-2011)
2 ecouri

După o amânare de cinci săptămâni, din cauza unei gripe nedorite, astă seară a avut loc în Toronto, concertul “Cântec de iubire” al lui Nicu Alifantis.

În prezența unei audiențe numeroase (în jur de 1000 spectatori) cunoscutul interpret de muzică folk a deschis seara prin invitarea spectatorilor la păstrarea unui moment de reculegere în memoria miilor de victime ale recentului cutremur din Japonia.

Pe lângă cântecele binecunoscute, “Ce bine că ești”, “Emoție de toamnă”, “Piața Romană nr.9”, “Umbra”, trubadurul brăilean a prezentat piesele incluse în cel de-al șaptesprezecelea său album “Cântece de șemineu”, lansat pe data de 26 ianuarie, 2010.

Piesa “Cântec de iubire” (versuri Nina Cassian) a fost cântată la o chitară de dimensiuni reduse, prezentată ca fiind “chitara de criză” sau “chitara lui Boc”.

Interpretând piesa “Numai noaptea”, apărută în 1999 pe discul jubiliar “Nicu Alifantis 25”, artistul a suferit un lapsus, uitând versurile scrise de poetul Radu Stanca. Cu multă prezență de spirit, Nicu Alifantis și-a cerut scuze pentru incident, citând un “bun prieten”: “senilitatea nu are vârstă”. A reluat piesa după o jumătate de oră, în aplauzele spectatorilor.

Per ansamblu, un concert care a fost primit cu multă căldură de publicul canadian, încheiat în ovații și aplauze, în acordurile binecunoscutului “Decembre”.

Ecouri

  • Sandy: (27-3-2011 la 10:40)

    Destul de neinspirat si „senzational” titlul. Probabil spectacolul a fost – cum se zice ca am un lapsus? – extraordinar.

  • Cristina Dobrin: (27-3-2011 la 12:26)

    Titlul e inspirat din cuvintele artistului. Lapsusul a creat un moment penibil. Ar trebui multa bunavointa pentru a scrie „a fost un spectacol extraordinar”. Articolul exprima parerea mea personala.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Masacre

Mă tem că voi fi pedepsit. Cine poate ierta masacrul?

Închide
18.218.129.100