caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnal Cultural



 

Angela Gheorghiu – debut pe scena din Toronto

de (10-4-2011)
2 ecouri

În seara zilei de 7 aprilie, celebra soprană Angela Gheorghiu și-a făcut mult așteptatul debut pe scena din Toronto (Roy Thomson Hall), într-un recital solo, acompaniată de Canadian Opera Company Orchestra, sub bagheta dirijorului american Steven White.

Cu siguranță, Angela Gheorghiu este înzestrată cu o voce superbă, prezența sa scenică este electrizantă, soprana făcând parte dintr-un grup restrâns de dive ale operei, alături de Anna Netrebko, Renee Fleming, Cecilia Bartoli.

Programul recitalului a combinat interludii orchestrale cu arii de operă, incluzând:

Handel: Uvertura la Giulio Cesare
Handel: „Lascia ch’io pianga” din Rinaldo
Giordani: Caro mio ben
Mascagni: Intermezzo din Cavalleria Rusticana
Puccini: „O mio babbino caro” din Gianni Schicchi
Dvorak: „Cântecul lunii” din Rusalka

Verdi: Uvertura la La Forza del Destino
Massenet: „Aubade: Vive amour qui reve” din Cherubin
Schubert: „Standchen” din Schwanengesang, D957
Saint-Saens: „Bacchanale” din Samson şi Dalila
Boito: „L’altra notte in fondo al mare” din Mefistofele
Catalani: „Ebben? Ne andro lontana” din La Wally

Prima parte a programului a început cu pași timizi, am avut senzația că au fost alese arii “sigure”, nimic spectaculos, “Cântecul lunii” fiind interpretată cu ochii ancorați în partitură.

În a doua parte a recitalului, odată cu apariția sopranei într-o rochie tulburătoare, publicul a făcut cunoștință cu diva Angela Gheorghiu: voce fascinantă, interpretare sensibilă, prezență strălucitoare.

Se spune că “sfârșitul încoronează opera”. Ovațiile din finalul programului au fost prelungi, minute în șir sala s-a ridicat în picioare aplaudând performanța sopranei care a revenit de cinci ori pe scenă, fermecând audiența cu frumusețea vocii sale.

Ultima revenire pe scenă a adus publicului (în mare parte de origine română) o surpriză: interpretarea piesei „Câte flori pe deal în sus”, de Tiberiu Brediceanu.

După recital, sute de admiratori au așteptat să primească autografe pe discuri, mulțumindu-i Angelei Gheorghiu pentru o seară de neuitat.

Ecouri

  • agneta precup: (11-4-2011 la 07:01)

    Marea noastra solista emotioneaza pretutindeni.
    Un privilegiu pentru cei care au putut sa o
    asculte si sa o vada.
    Are locul ei intre marile soliste ale lumii
    a carei voce ne farmeca intotdeauna.

  • Natalie: (12-4-2011 la 05:53)

    I will have to hear Dame Angelina sing O Mio Bambino Caro! Have yet to see her in person, lucky you, Cris! I have time now and will put it high on my list for this year. Thanks for writing this story.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Rudi von Turbinca

In urma cu cateva luni Rudi Schmuckle a devenit din cititor al revistei noastre un colaborator de nadejde oferindu-ne cateva...

Închide
18.224.68.109