caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Scena si Ecranul



 

Variațiuni enigmatice – de Eric-Emanuel Schmitt

de (17-4-2011)

Alexandru Repan și Mircea Diaconu

În seara zilei de 17 aprilie, doi mari actori ai scenei românești, Alexandru Repan și Mircea Diaconu, au prezentat publicului din Toronto piesa Variațiuni enigmatice de Eric-Emanuel Schmitt.

Variațiuni enigmatice este titlul unei piese muzicale a compozitorului englez Edward Elgar, ale cărei note punctează din când în când acțiunea spectacolului.

O piesă despre doi bărbați și o femeie, despre două percepții diferite asupra iubirii. O poveste a dragostei și a morții, a dragostei dincolo de moarte.

Textul de o mare sensibilitate este pus în valoare prin jocul de excepție al celor doi actori – Alexandru Repan și Mircea Diaconu. O întâlnire între doi actori de mare talent, cu stiluri de joc diferite, într-un spectacol de excepție.

Eric Emmanuel Schmitt este un autor francez, laureat a mai multor premii literare de prestigiu. În 2001 i-a fost decernat „Grand Prix du théâtre de l’ Académie Française”. Piesele sale de teatru au fost jucate în peste 50 de țări și traduse în 40 de limbi.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Va fi o bucurie fără horă, fără orgasme

Pe sub ştirile „fierbinţi”, difuzate de toate televiziunile din România, cu privire la divorţurile dintre vedetele din „şoubiz”, Monica şi...

Închide
3.14.6.194