caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

TEMA SĂPTĂMÂNII: Planeta noastră

de (18-4-2011)

Şcoala din Fairbank

Clădită în 1920, şcoala serveşte astăzi drept muzeu al unui oraş dispărut, Fairbank, aflat în sud-estul statului Arizona, în apropiere de fluviul San Pedro.

Apariţia oraşului (1881) a fost consacrată de construcţia căii ferate, fiind cea mai apropiată staţie către Tombstone şi, prin urmare, un punct important într-o regiune aflată în curs de dezvoltare economică. Numele său provine de la Nathaniel Kellogg Fairbank, un investitor din Chicago, care a contribuit la finanţarea căii ferate fiind şi fondatorul Companiei de Minerit „ Grand Central ” interesată de minele de argint din Tombstone.

Pătrunzând în sala de clasă emoţiile converg spre mica catedră, pupitrele par a-şi aştepta  elevii ale căror vieţi sunt surprinse în fotografiile expuse în vitrină.

În faţa uitării şi a distrugerii, şcoala din Fairbank, alături de multe alte oraşe-fantomă de pe tot cuprinsul Americii de Nord, devine o temerară călătorie în timp, redând respectul cuvenit trecutului celor care s-au făcut părtaşi la prosperitatea unei naţiuni.

În prezent, Fairbank se află inclus în „ San Pedro Riparian National Conservation Area”, zonă protejată, începând din 1988, prin hotărârea Congresului S.U.A.

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.15.221.67