caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Reportaj



 

Insula SAONA – Republica Dominicană

de (29-5-2011)
2 ecouri

„O zi în paradis” poate fi denumită excursia pe care am facut-o împreună cu un grup de 50 de turiști din întreaga lume, în urmă cu un an, în insula tropicală Saona, situată în apropierea coastei Republicii Dominicane.

Numele Saona a fost dat insulei de către Cristofor Columb, în onoarea localității Savona unde acesta locuia. Descoperirea a avut loc în mai 1494, în timpul celei de a doua expediții.

Spre insulă călătoria a fost scurtă, în bărci cu motor.

Îmbarcarea în bărcile cu motor

În drum spre insula Saona

În drum spre punctul de destinație, Marea Caraibelor ne-a oferit o surpriză nemaipomenită. În apropierea insulei Saona există o zonă în care adâncimea apei este mai mică decât statul unui om. Așa că ambarcațiunile noastre au ancorat acolo, iar noi turiștii ne-am bucurat de toate avantajele oferite de această „piscină naturală”: am înotat, am admirat și fotografiat peștii sub formă de stea, ne-am scăldat ochii în albastrul apei și al cerului care părea că se contopiseră într-un unic „larimar” (piatră semiprețioasă specifică Republicii Dominicane). Nu a lipsit nici romul Brugal (producție locală) servit cu mărinimie turiștilor „exploratori”.

Turiști bucurându-se de minunațiile naturii

„Larimarul”

Steaua de mare

Insula Saona este o rezervație naturală protejată de guvernul Republicii Dominicane și o destinație turistică cu mare popularitate, fiind renumită pentru frumusețea naturală a plajelor sale. Producători de filme și reclame publicitare au filmat pe această insulă în nenumărate ocazii, atrași fiind de stereotipul „insulei pustii”.

Insula Saona

Au urmat câteva ore petrecute pe insulă în plimbări, explorări, masa fiindu-ne servită de către localnici pe malul mării. Era atâta liniște, frumusețe și relaxare… Timpul parcă se oprise în loc, nu mai avea dimensiune. Trăiam clipa, absorbeam prin toți porii binecuvantarea naturii.

Frumusețe și liniște

În jurul insulei, apa mării e bogată în viață marină, cu numeroase specii de peşti, păsări tropicale, cu zone întinse în care bancurile de nisip reduc adâncimea apei la doar câțiva metri.

Localnici și turiști pe insula Saona

Într-un târziu ne-am luat rămas bun de la insula Saona, ancorându-ne privirea în frumusețea ei. La întoarcere am petrecut două ore pe un catamaran, cu muzică, dans, voie bună, în compania nelipsitului Brugal.

„Just another day for you and me in paradise”


Ecouri

  • Natalie: (30-5-2011 la 03:59)

    Wow! I hope I get there someday! What a beauty with that starfish, too!

  • agneta precup: (2-6-2011 la 07:42)

    Ce locuri minunate sunt pe acest Pamant…
    Ce minunat este ca azi pot fii vizitate de
    turistii care pot pretui frumusetile pei-
    sagiilor.
    Ce bucurie se poate citi din ochii fetitei
    tale Cristina,este intradevar ‘ wow „



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.217.67.16