caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Relativităţi Culturale



 

Placido Domingo revine în Toronto

de (5-6-2011)
1 ecou

Începând cu data de 4 iunie 2011, BlackCreek Summer Music Festival lansează sezonul său inaugural la Centrul Rexall, în Toronto. Festivalul 2011 se întinde pe o durată de 14 săptămâni, din iunie până în septembrie, şi va include o gamă largă de programe susținute de artiști de operă, vedete ale muzicii pop și jazz, vibrante seri de concerte simfonice, numere muzicale sosite de pe Broadway, cântăreți de muzică country, toate concertele desfășurându-se în aer liber, sub mângâierea razelor lunii și a stelelor. Câțiva dintre artiștii care vor participa la acest festival în următoarele săptămâni sunt: Roberto Alagna, James Taylor, Diana Krall, Tony Bennett, Lionel Richie, Barry Manilow, John Fogerty, Helen Mirren Dame, Jeremy Irons, James Earl Jones, Marvin Hamlisch, Orchestra Simfonică din Londra condusă de Lorin Maazel. Lista continuă însumând 17 concerte pe durata verii.

BlackCreek Summer Music Festival va oferi an de an iubitorilor de muzică de diverse vârste, o experienţă de neuitat, prin programe accesibile, dintr-un domeniu muzical larg, devenind o destinație culturală importantă pentru metropola Toronto. Artele sunt o parte vitală a vieții de zi cu zi, iar acest festival de muzică în aer liber, pe perioada verii, va scoate in evidență stilul de viaţă urban, publicul fiind expus unui amestec eclectic de muzicieni, cântăreţi şi animatori din întreaga lume.

Concertul de deschidere a fost susținut sâmbătă seara de către Placido Domingo, unul din cei mai mari tenori ai tuturor timpurilor, alături de invitata sa specială, soprana canadiană Sondra Radvanovsky, vedetă la Metropolitan Opera, fiind acompaniați de Orchestra și Corul Festivalului BlackCreek sub bagheta lui Eugene Kohn.

Septuagenarul Placido Domingo revine pe scena din Toronto după o absență de peste un deceniu, mărturisind că este atât de ocupat cu aparițiile sale în operele jucate sau regizate la Washington și Los Ageles, încât îi rămâne prea puțin timp pentru concerte. Aseară a fost însă primit în mijlocul unui public minunat, cald și dornic de frumos.

Într-un interviu acordat lui CBC News, tenorul povestește că este mereu în căutare de roluri noi, în ciuda faptului că a jucat mai mult de 130 de-a lungul carierei sale. Când a fost întrebat cum de continuă să cânte cu atâta pasiune după atâția ani, Domingo a declarat „Acesta este hobby-ul meu. Sunt foarte norocos. Suntem cu siguranţă foarte privilegiaţi pentru că prin cântecul nostru îi facem pe oameni fericiţi”.

Gala inaugurală a fost o mărturie puternică a profesionalismului tenorului Placido Domingo şi sopranei Sondra Radvanovsky, în fața a 8000 de spectatori. Programul a fost dedicat aniversării a 150 de ani de la Unificarea Italiei, artiștii interpretând piese scrise de unii dintre cei mai mari compozitori italieni – Verdi, Mascagni, Giordano, DiCapua.

Placido Domingo pare să fi găsit o formulă magică pentru sufletul spectatorilor. De la apariția sa pe scenă în “O, souverain!” (Le Cid – Massenet), tenorul a proiectat o imagine robustă, cu o intonaţie fermă. A continuat pe această linie, fiind în mare formă la sfârşitul primei părți a concertului, interpretând în duet “Gia nella notte densa” (Otello – Verdi).

Sondra Radvanosky a încântat cu vocea sa în “La mamma morta” (Andrea Chénier – Giordano) și “Somewhere Over the Rainbow”.

În a doua parte, cei doi au delectat publicul cu piese interpretate în limba spaniolă (Besame mucho) și engleză (Some enchanted evening; I could have danced all night).

Concertul s-a încheiat cu o jumătate de oră de reveniri pe scenă a artiștilor, interpretând arii cunoscute, în aplauzele călduroase ale miilor de spectatori. Finalul a fost încununat cu focuri de artificii, gala inaugurală a festivalului fiind un succes de zile mari.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Prognoze

Adânc în spatele ochilor Zboară o pereche de fluturi Cu aripi albastre.

Închide
54.196.27.122