caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Economic



 

Statul Arizona are cel mai mic preț la benzină din SUA!

de (17-7-2011)

Potrivit American Automobile Association, șoferii din statul Marelui Canion plătesc cel mai puțin pentru un galon de benzină. Raportul a fost făcut pentru luna iulie, a.c. În timp ce la nivel național, prețul mediu al carburanților se situează la 3,60, în Arizona prețul mediu al benzinei este de doar de 3,25 pe galon (aproximativ 95,500 barilul). Cu toate că cei din Arizona se pot lăuda cu cel mai scăzut preț la benzină, aceștia consideră că plătesc prea mult pentru un galon de combustibil. Mulți dintre automobiliști își alimentează rezervoarele la supermarketurile de la care își fac cumpărăturile, acestea oferind discount de până la 15 cenți pe galon pentru clienții fideli.

Conform statisticilor AAA, orașul universitar Tucson a înregistrat cel mai scăzut preț la benzină ($3,15) în timp ce Scottsdale, cel mai mare oraș cu case de lux din Arizona, a bătut recordul și la prețul combustibilului, acesta ajungând la un moment dat la $3,40. Potrivit aceleași surse, dintre localitățile din zona metropolei Phoenix, cea mai ieftină benzină ($3,20) putea fi găsită în orașul Peoria. Cu toate acestea, în unele localități prețul este unul și mai scăzut. De exemplu, în cursul zilei de ieri, sâmbătă, 16 iulie, a.c., la benzinăriile “Shell” din orașul Surprise, un galon de benzină costa doar $3,10. La nivel național, la polul opus se află statul Alaska care contrastează cu Arizona nu doar în ce privește clima, dar și prețul benzinei, acest stat având cele mai “dezghețate” prețuri la combustibili, luna aceasta prețul mediu al unui galon de benzină ajungând până la $4.09. Dintre statele de pe continent însă, costul benzinei a ajuns cel mai ridicat în Connecticut ($3,97).

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
iov. iova. iona. Poem de Ioan Es. POP

la început a fost sfârşitul. apoi agonia. apoi uscatul.

Închide
3.146.152.99