caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

ANI amendeaza directorii IDR si incepe verificarea averii lui Benea, Diaconu si Carp

de (7-8-2011)

Romania Curata a avut dreptate

ANI confirma dezvalurile Romania Curata. Directorii Institutului Diplomatic, amendati pentru ca nu si-au declarat averile si interesele. Inspectorii ANI le vor verifica averile.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a confirmat, astazi, dezvaluirile facute in ultimele zile de romaniacurata.ro cu privire la cei trei directori ai Institutului Diplomatic Roman (IDR) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), constatand ca acestia nu si-au depus declaratiile de avere si de interese, desi a trecut mai bine de un an de zile de la numirea lor in functii.

Potrivit secretarului general al ANI, Horia Georgescu, inspectorii agentiei s-au autosesizat in urma articolelor publicate pe aceasta tema de romaniacurata.ro iar in ultimele zile au efectuat verificari la capatul carora au constatat ca cei trei membri ai Colegiului director al IDR – directorul general Radu Carp, directorul Directiei Furnizare Expertiza pentru MAE, Florin Diaconu si directorul Directiei Formare Profesionala, Alexandra Laura Benea – nu au depus nici declaratii de avere si nici declaratii de interese.

“Vor fi amendati, iar inspectorii ANI vor porni din oficiu procedura de verificare a averii pentru toate cele trei persoane, asa cum prevede legea”, a precizat Horia Georgescu pentru romaniacurata.ro.

Legea ANI precizeaza ca “persoanele cu functii de conducere si de control, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor institutiilor publice” – categorie din care fac parte si cei trei directori ai IDR – sunt obligate sa-si depuna declaratiile de avere si de interese in termen de 30 de zile de la data numirii ori de la data inceperii activitatii. De asemenea, potrivit legii, declaratiile de avere si de interese trebuie actualizate anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie.

Potrivit articolului 29 din Legea ANI, “nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege (…) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei”.

“Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare”, mai precizeaza legea.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
O revolta violentă devastează cartierul Tottenham din nordul Londrei

Douăzeci și nouă de persoane, între care 26 de polițiști, au fost rănite, două mașini de poliție, un autobuz și...

Închide
54.221.43.155