caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

SPORT

de (21-8-2011)

Skydiving – un sport extrem

Skydiving-ul este unul dintre sporturile considerate extrem de periculoase. Cei care se încumetă la o astfel de aventură sar dintr-un avion de la mii de metri altitudine „legându-și” viața de o parașută special construită, care are menirea de a încetini căderea lor liberă.

La începuturi, acest sport a folosit parașutele militare scoase din uz, găuri fiind tăiate în material pentru a obține o mai bună aerodinamică. Cu timpul, devenind un sport practicat pe scară mai largă, au fost create parașute speciale.

Primul Campionat Mondial de Skydiving s-a ținut la Bled, fosta Iugoslavie, în 1952.

Fotografia a fost făcută în Orlando, Florida, la 4000 m altitudine, cădere liberă timp de un minut, la o viteză de 193 km/h, săritură în tandem – subsemnata cu un instructor autorizat în skydiving. Adrenalină pură!

http://www.acum.tv/articol/29019/

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Scrum (poem de Ştefan Doru DĂNCUŞ)

mi-am împreunat mâinile de azi înainte gândurile mele vor merge spre altcineva spre Dumnezeu probabil nu spre tine

Închide
3.80.164.96