caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Români din Spania ajunşi la măsuri disperate

de (28-8-2011)


Conaţionali, în greva foamei din cauza unor incorectitudini salariale

Trei români, doi bărbaţi şi o femeie fac greva foamei în Spania, aceştia fiind în protest din data de 23 august.

Muncitorii români, lucrau legal în Spania, dar nu şi-au mai primit salariile în ultimele luni, mai mult de atât, au fost şi concediaţi. Disponibilizarea a fost facută pe nedrept, susţin greviştii, fapt ce i-a determinat să recurgă la greva foamei în faţa primăriei din Guadalajara.

Patronul Alberto Lopez Armada, deţine patru firme de pază, unde 80% din muncitori sunt români. Cei trei români erau angajaţi la firma Breogan, dar erau solicitaţi să muncească ilegal şi la celelalte trei firme ale spaniolului. In momentul în care şi-au cerut drepturile salariale, au fost concediaţi.

Greviştii, Iuliana Pena, Ioan Marcu și Ilie Uraluc afirmă că angajaţii români sunt foarte exploataţi şi că mai sunt persoane care se află în situaţie asemănătoare cu a lor.

Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa (FADERE), i-a vizitat sâmbătă seara şi a stat de vorbă cu românii intraţi in grevă, urmând ca luni să ridice această problemă primarului oraşului, pentru a rezolva situaţia actuală.

Din motive de sănătate si din cauza căldurii, femeia a renunţat la grevă, dar in ciuda acestui fapt, Ioan Marcu și Ilie Uraluc vor continua greva până în momentul stabilizării situaţiei şi remedierea incorectitudinii financiare.

Presa FADERE

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.145.60.149