caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Relativităţi Culturale



 

SPIRITUL ARTEI REVINE LA LONDRA

de (4-9-2011)

O noua expozitie intitulata „Spiritul Artei” se deschide la o galerie din centrul cultural al Londrei, dupa succesul expozitiei omonime din primavara. Succesul obliga desigur, ceea ce a determinat-o pe Zina Bercovici, neobosita curatoare, sa mentina stacheta ridicata pentru ca si aceasta Expozitie internationala de Arta Contemporana sa  prezinte publicului larg o  selectie de creatii reusite. Oportunitatea iubitorului de frumos de a se intalni cu o paleta  reprezentativa pentru multiple viziuni artistice, interpretari si stiluri diverse este satisfacuta de pictorii si sculptorii participanti.

Zina Bercovici-Israel

De asta data e vorba de 70 de exponate, picturi si sculpturi semnate de treizeci de artisti din 14 tari. Nu putem trece peste aceste amanunte pentru ca ele ne ajuta sa intelegem nu numai complexitatea problemelor organizatorice ci, in primul rind, semnificatia unei intilniri a mai multor culturi, traditii, mosteniri si influente entice si religioase, interpretari si convingeri estetice.

Sonia Natra-Israel-

Culorile si formele sint deosebite de la artist la artist, chiar in acest veac al globaliza- rii. Altfel se armonizeaza liniile si petele de culoare, , cind autorii se numesc Baruch Elron, Tatiana Levi, Mariane van Der Meer, Matt Anzak, Chansoo Hwang, Gaby Tzur, Eugen Petre, Ayessha Quraishi sau Peter Rademacher. Precum vor diferi sculpturile, si ele purtatoare ale unor discrete insemne personale, dar si native, avind in vedere tarile de origine ale lui Fusun Kavalci, Ariela Manor, Loriano Aiazzi, Elisheva Zabar.

Filiz Ural

Nu aici se opreste diversitatea. E vorba de stiluri diferite, metode de lucru  (la pictori de la pictura in ulei , trecand prin toate, pina la colaj), dar in primul rind  se ofera si privitorului avizat optiunea unor reflexii si interpretari personale asupra spiritului si influentelor culturale.

Bat ami Helerman

Este posibila aceasta unitate in diversitate? Este viabila o structura unica, multicultu- rala in limbajul infinit al formelor si culorilor? Se pare ca intr-un cadru adecvat si elevat, da. Expozitia reuneste origini si sfere artistice diferite. Spatiul nu-mi permite mentionarea tuturor participantilor  asa cum s-ar cuveni, dar incerc macar sa notez tarile lor de origine: Olanda, Spania, Rusia, U.S.A., Israel, Germania, Italia, Turcia, Austria, Korea,  Finlanda, Pakistan, Marea Britanie si Romania.

Katrin Alvarez

Se va mai repeta evenimentul? Va intra Spiritul Artei in traditie? Nu-i exclus, cita vreme se ocupa o organizatoare atit de versatila si entuziasta  precum  Zina.

Irina Teremovskaya

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Minciuna stă cu dictatura la masă, nu cu democrația

Muammar Gaddafi, fostul (?) lider al Libiei, este un om disperat. Zilnic, el transmite mesaje înregistrate audio, a la Osama...

Închide
3.143.17.128