caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

CliniClowns România – Un zâmbet şi pentru copiii din Iaşi

de (4-9-2011)

Începând cu luna august a acestui an CliniClowns România, organizaţie non-profit ce are ca scop îmbunătăţirea vieţii copiilor spitalizaţi va iniţia proiectul ” Terapia prin zâmbet” în Iaşi.

Susţinem demararea colaborării cu Fundaţia CliniClowns şi evidenţiăm impactul pozitiv pe care îl au momentele speciale petrecute de copiii internaţi în compania clovnilor – actori ce urmăresc doar să-i facă să zâmbească. Perioada spitalizării necesară activităţii medicale are un specific aparte uneori greu de înţeles şi de acceptat de către un copil. Dacă micuţii vor zâmbi cât sunt internaţi la noi este un lucru extraordinar şi le mulţumim pentru asta” a declarat Managerul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi,  d-ul Dr. Valentin Munteanu.

Copiii spitalizaţi nu se pot bucura de copilărie în felul în care o fac restul copiilor. Râsul, cântecele, joaca nu mai sunt pentru ei decât amintiri. Mediul în care se află aceştia e unul ostil, concentrat pe suferinţă, boală şi pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical.

Aici intervin clovnii CliniClowns, actori profesionişti special instruiţi care îi ajută să uite de boală. Grupaţi în perechi de câte doi, ţinând cont de starea de sănătate a fiecărui copil şi de indicaţiile medicului curant, aceştia aplică tactici de terapie prin zâmbet şi comunicare în mod personalizat.

Astfel perfuziile se transformă în duşuri hazlii, pansamentul în fluturaş, gipsul în ghetuţe cu puteri supranaturale şi tot chinul de zi cu zi este pentru câteva momente dat uitării.

Din anul 1995 şi până în prezent am reuşit să facem fericiţi sute de copii din spitalele din Bucureşti, Braşov şi Timişoara, extinderea la Iaşi fiind o continuare firească a acţiunilor dezvoltate până acum şi o mulţumire sufletească a tuturor celor implicaţi în acest proiect. Suntem norocoşi că ne bucurăm de susţinerea personalului medical.  Dl. Prof. Enescu, Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, fiind de părere că terapia prin zâmbet este un real adjuvant al terapiei medicamentoas, a fost printre primii care au iniţiat şi încurajat astfel de acţiuni şi parteneriate, atât în Clinica de Arsuri şi Chirurgie Plastică cât şi în spital. Dl Dr. Valentin Munteanu, Managerul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi a îmbrăţişat iniţiativa noastră dându-şi acordul pentru începerea colaborării” a declarat Martin Schiere, director executiv CliniClowns Romania.

Extinderea CliniClowns în Iaşi a fost posibilă cu ajutorul Fundaţiei Vodafone Romania. D-na Elena Şerban, Director Fundaţia Vodafone a declarat: “Suntem alături de CliniClowns România pentru că vrem să oferim copiilor o viaţă mai bună. Felicitari celor de la CliniClowns pentru tot ceea ce fac pentru copii”.

Despre CliniClowns România
CliniClowns şi-a început activitatea în România în anul 1995 la iniţiativa d-nei Dr. Alexandra Zugrăvescu, proiectul aflându-se sub egida UNITER şi având sprijinul Fundaţiei CliniClowns Olanda, în calitate de sponsor principal.
În anul 2008 CliniClowns s-a transformat în Fundaţia CliniClowns România, organizaţie non-profit de sine stătătoare care îşi continuă activitatea în patru spitale din Bucureşti (Grigore Alexandrescu, IOMC, Fundeni şi Budimex), în Braşov din luna decembrie a anului 2009, în Timişoara din iunie 2011, iar acum şi în Iaşi.

Persoane de Contact

Ruxandra Martin – Marketing & PR Manager r.martin@cliniclowns.ro
Marian Ciufu – Marketing & PR Assistent m.ciufu@cliniclowns.ro

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.146.65.212