caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

CURIOZITĂŢI

de (12-9-2011)
2 ecouri

Miss Liberty bis

Stiaţi că în localitatea Colmar din Franţa poate fi salutată o copie a Statuii Libertății din New York ?

Originar din acest oraş, sculptorul Frédéric Auguste Bartholdi este autorul  „ Statuii Libertăţii luminând lumea ”- numele complet al operei sale. Copia acesteia este înaltă de 12 m fiind instalată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la venirea lui Miss Liberty pe pământ american.

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri

  • marilena: (13-9-2011 la 06:48)

    Nu stiam, si cred ca multi nu cunosc acesta varianta alui F.A.Bartholdi.
    Chiar foarte interesant, si m-am bucurat sa cunosc acest lucru
    MM.

  • Paulina Eliza Duta: (13-9-2011 la 15:44)

    Ma bucur ca am putut sa ofer o noutate.Intr-un mic oras pitoresc din Alsacia, unde frumusetile se afla la tot pasul ametindu-te prin culoarea si personalitatea unui alt veac, aceasta intalnire a fost perceputa cu o si mai mare bucurie cu cat ea nu a fost planificata. Privind-o am incercat sa-mi imaginez emotiile miilor de emigranti carora Miss Liberty le-a luminat drumul spre noua lor casa. Si am putut s-o contemplu de aproape…
    Este interesant ca la originalul american alaturi de F.A.Bartholdi a contribuit si G.Eiffel prin realizarea armaturii metalice. Exista o sumedenie de detalii fascinante pe care le puteti gasi pe site-ul oficial al Statuii Libertatii din New York.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
2 poeme de Adela NAGHIU

Vecinele mele se-adună pe la porţi în pauzele dintre două telenovele ca să privească strada să schimbe reţete de murături...

Închide
3.17.184.90