caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

SilenceKills – discrimination/ro/files/2011

de (6-11-2011)

Curatori: Valentina Iancu, Simona Vilău

Artiști: George Anghelescu, Mihail Coșulețu, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Simona Dumitriu, Remus Grecu, Harem6, Paul Hitter, Mălina Ionescu, Raluca Ionescu, Elena Nazare, Sorin Oncu, Dan Perjovschi, Vlad Petri, Dan Pierșinaru,  Beniamin Popescu, Radu Rodideal, Carmen Secăreanu, Albert Sofian, Gabriel Stoian, Silvia Trăistaru, Sorana Țăruș, Ștefan Ungureanu, Mihai Zgondoiu

Art Yourself Gallery

Str Nicolae Ionescu 11, sector 1, București

9 noiembrie – 4 decembrie 2011

Vernisaj – 9 noiembrie, ora 19

Despre proiect

Fără s-o recunoaștem suntem în grade diferite rasiști și intoleranți. Asta poate fi extrem de periculos acum când din cauza crizei economice bate un vânt naționalist în toată Europa. (Dan Perjovschi)

Proiectul SilenceKills – discrimination/ro/files/2011 vine din nevoia noastră de-a crede în utopia valorilor umane individuale în detrimentul generalizărilor și stereotipiilor fundamentate pe teoriile determinismului genetic.  Istoria omenirii este o istorie a crimelor împotriva umanității, din care oamenii prezentului ar fi trebuit să învețe că celălalt nu trebuie să moară pentru că s-a născut diferit. Intoleranța și ura au atins apogeul în secolul XX, prin genocidul din perioada Holocaustului și abominabilele crime din timpul comunismului. Nu ar trebui secolul XXI să fie unul al toleranței? Majoritarii și-au impus deja voința de putere prin violență și excluderea minoritarilor care devin totdeauna direct responsabile pentru orice neajuns al societății.

Pornind de la premisa intimă și deloc îmbucurătoare că, la un moment dat și din anumite motive, toți discriminăm, silenceKILLS este o expoziție gândită în scopul de a aduce la cunoștință, de a sensibiliza și de a pune în discuție limita dintre libertatea de opinie și discriminarea socială, etnică, sexuală sau religioasă. Deoarece intenția și procesul sunt cele de urmărit în acest tip de proiect, seria de lucrări propuse de artiști încearcă să răspundă întrebării Să ne ucidă tăcerea sau inerția? printr-un îndreptățit Suntem aici, vedem ce vedeți și voi, nu putem rezolva, dar putem constata. (V. I. – S. V.)

http://www.artyourself.ro/

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Chiar se întâmplă!

Visele se răzbună pe noi dacă nu le-nțelegem, Dacă le lăsăm să plece, Imagini șterse alunecând în uitare pe o...

Închide
3.80.211.101