caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Adunați la monumentul lui Lenin de la Chișinău, comuniștii cred într-un viitor luminos

de (7-11-2011)
3 ecouri

Ca în fiecare an de 7 noiembrie, comuniștii din Republica Moldova, în frunte cu Vladimir Voronin s-au adunat la monumentul lui Lenin de la Chișinău ca să aniverseze "Marea Revoluție Bolșevică", după alții un simplu puci comunist.

Momentul depunerii de garoafe roșii la statuia lui Lenin rămâne pentru comuniștii moldoveni un ritual obligatoriu. Liderul bolșevic păstrează în continuare o aură mitică printre comuniști.

Sub statuia liderului bolșevic, Vladimir Voronin a ținut un discurs în rusă în care a lăudat "realizările comunismului" pe care le-a contrastat cu situația de azi din Republica Moldova și nu a ratat prilejul să critice actuala guvernare.

O bună parte dintre cei circa 200 de membri și simpatizanți comuniști erau pensionari rusofoni. Pentru ei orânduirea comunistă rămâne singura acceptabilă.

Vladimir Voronin insistă că PCRM este un partid tânăr, cu o medie de vârstă a membrilor de 38 de ani. Liderul comuniștilor a înmânat carnetul roșu de membru unor tineri aderenți.

Steagul roșu al Komsomolului - tineretul leninist - și garoafele de aceeași culoare sunt simboluri durabile pentru actualii și foștii tineri comuniști.

Jurnaliștii l-au asaltat pe Vladimir Voronin cu întrebări despre dezertările din partid a trei membri de frunte - Igor Dodon, Zinaida Grecianîi și Veronica Abramciuc - care ar putea vota în parlament candidatul coaliției de guvernare la președinția Republicii Moldova, alegere blocată de doi ani de PCRM.

Ecouri

  • Daniel: (8-11-2011 la 04:38)

    M-am uitat cu lehamite la aceste fotografii ale unor personaje cu priviri tampe, nu mai putin si a rusului Voronin care intr-o tara normala ar trebui arestat pentru apologia facuta infractiunii, incluzand crima si pentru pervertirea tineretului in acest sens, pentru ca perioada comunismului, mai ales cea sovietica inceputa cu asasinul numit Lenin si continuata cu cel care l-a depasit, Stalin, a fost presarata cu crime impotriva umanitatii. Aceleasi crime imprescriptibile, nazistii le-au platit cu spanzurarea si le mai platesc si azi, cel putin cu libertatea, cand sunt prinsi fie si la 90 de ani. Nu inteleg de ce comunitatea internationala nu aplica aceleasi reguli si pentru comunistii asasini. Pentru ca din partea Rusiei, care-l pregateste din nou pe kgb-istul Putin sa-i preia destinele si, cum se aude, sa refaca imperiul sovietic adulat de tampii mentionati mai sus, nu ne putem astepta la nimic bun. Poate la un razboi si atunci cel putin stiu ca, la finalul lui, comunistii vor disparea definitiv precum nazistii. Asa ca d-le Putin, refa dumneata imperiul, ca „Deveselu” te asteapta!

  • Petru Clej: (8-11-2011 la 05:15)

    Domnule Daniel Mircescu, Voronin nu este rus. Și aș vrea să vă întreb, dacă erați în locul „tâmpilor” din imagine, ce ați fi făcut? Nu cumva puneți mâna pe piatră fără a fi neprihănit?

  • Andrea Ghiţă: (8-11-2011 la 11:01)

    Unul dintre invitatii emisiunii Transilvania policroma de lunea aceasta a fost viitorul director al Centrului Cultural Rus, (care urmeaza a se infiinta in curand la Cluj) care tocmai revenise de la Sankt Petersburg. Si, fiind in ziua de 7 noiembrie, am intrebat-o daca se mai marcheaza Marea Revolutie Socialista din Octombrie. Mi-a spus ca administratia Putin a instituit o sarbatoare noua, in 4 noiembrie, in memoria celor doi eroi Minin si Pojarski, care au alungat ocupantii polonezi ai Moscovei, in 1612. Prin aceasta miscare (abila) s-a pastrat o sarbatoarea indragita (translatata cu doar 3 zile) fiecare om umpland-o cu incarcatura pe care o doreste.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
DE CE RADIOAMATORISMUL MAI DĂINUIE ÎN EPOCA TWITTERULUI

Este oarecum ciudat că radioamatorismul continuă să înflorească în epoca Twitter, Facebook şi iPhone. Deşi este o tehnologie veche de...

Închide
3.136.26.20