caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

STATUI / MONUMENTE

de (9-11-2011)

Fotografia acestor pantofi de bronz- simbolizându-i pe evreii împuşcati în Dunăre, de către fascistii nilaşişti, în iarna lui 1944 – am făcut-o in vara anului 2007,  când am însoţit-o la Budapesta pe mama mea, Sara Székely, la prezentarea cărţii sale „Szurika, Éva lánya” (Surica, fiica Evei, publicată şi în româneşte, la Editura Hasefer, în 2008). În cartea mamei apare un episod despre acest eveniment.

Peste câteva zile aveam să aflăm că nyilaşiştii reveniseră în casa de pe strada Szív. Luând la cunoştinţă că grupul nostru fusese escortat, în ziua anterioară, de o altă formaţiune, au trecut în casa de vizavi, i-au luat pe copiii şi i-au mânat către malul Dunării. Au ajuns acolo după lăsarea întunericului şi i-au împuşcat pe învăţătorul Csillag şi pe un băiat, însă tocmai atunci au fost lansate câteva rachete luminoase şi, în deruta provocată, copiii ceilalţi au reuşit să se împrăştie în fugă şi să se ascundă prin curţi.

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.220.106.241