caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Mișcările „Occupy Wall Street” și „Occupy Los Angeles”

de (27-11-2011)
1 ecou

Mișcarea „Occupy Wall Street”

La mai mult de două luni după initiere, miscarea Occupy Wall Street a avut partea sa de eşecuri, cu eliminarea de prelate şi corturi de la Zuccotti Park dovedindu-se oarecum de un amortizor pentru prezenţa lor în centrul Manhattan-ului .

Miscarea continua sa atraga criticism, pentru ca nu are lideri si nu a putut dovedi dorinte concrete .

Cu toate acestea, unii sunt de parere, ca Occupy Wall Street a inceput conversatia despre inegalitate in cadrul naţiunii, care ar putea fi cel mai mare succes al sau, chiar şi atunci când caută o voce unitară şi o agendă pentru reformă.

Într-adevăr, cititorii sunt de acord că protestatarii ar putea fi capabili să realizeze o parte din cererile lor. Intr-un sondaj efectuat in ultima luna, cititorii au fost întrebaţi care dintre cerintele Occupy Wall Sreet ar avea cele mai mari şanse de reuşită.

Interesant, 41% dintre cititori consideră că mişcarea va reuşi să câştige interdicţia privind contribuţiile de campanie politică. Una dintre plângerile cele mai importante ale protestatarilor, este faptul că 1% din populatie, care sunt bogaţi şi puternici exercita o influenţă nejustificată în elaborarea politicilor.

Aceasta cerinta este de fapt, cel mai puţin probabil să reuşească, având în vedere că, Curtea Supremă de Justiţie a blocat deja interdicţia privind cheltuielile politice de către societăţi la începutul anului 2010.

Cititorii, de asemenea, sustin că cererile pentru cheltuieli legate de infrastructura ar avea cea mai mare sansa de vot in Congres. Ideea unui proiect de lege pentru o infrastructura de 1000 miliarde dolari va câştiga voturi.

Mișcarea „Occupy Los Angeles”

Legendarul hip-hop-ului Russell Simmons si autorul cartii „Super îmbogăţit: Un ghid pentru a avea totul si de toate”, a venit să viziteze tabara miscarii Occupy Los Angeles şi a prezentat un amendament constituţional prin care politicienilor le va fi permis sa obţina contributii banesti numai de la public. El a vizitat si a vorbit cu ocupanţi din taberele de la Boston pana la Los Angeles.

În cursul vizitelor sale, Simmons a fost politicos si informativ, razpunzand întrebărilor puse de mass-media din Los Angeles aflata pe treptele Primariei din Los Angeles. A fost mai mult decât binevoitor, invitand toţi ocupanţii de fata să participe la o petrecere gazduita de el la American Music Awards.

Russell Simmons a declarat ca amendamentul a fost scris de catre „un membru senior al Congresului”, care a ales să rămână în anonimat, până cand se va gasi un membru Republican al Congresului care sa co-sponsorizeze amendamentul. Adoptarea acestui amendament ar elimina donaţiile private in campaniile politice pentru Preşedinte şi Congres.

Amendamentul are următorul cuprins:

Secţiunea 1. Toate alegerile pentru Preşedinte, membrii din Camera Reprezentanţilor şi Senatul Statelor Unite vor fi finanţate de public. Nicio contribuţie nu va fi permisa pentru orice candidatura federala, sau de orice candidat federal, din orice altă sursă, inclusiv candidatul.

Secţiunea 2. Congresul trebuie, prin lege, să furnizeze limitări cu privire la sumele şi calendarul de cheltuieli de astfel de fonduri publice şi să asigure sancţiuni penale pentru orice încălcare a acestei secţiuni.

Secţiunea 3. Congresul va avea puterea de a aplica acest articol prin legislaţie adecvată.

Aşa cum spune Russell Simmons, „Fericirea poate sa-ti faca bani, dar banii nu te pot face fericit.”

Mișcarea „Occupy Los Angeles” (ultimele știri)

Protestatarii ale căror corturi sunt insirate pe gazonul Primariei din Los Angeles au anuntat că au primit notificare de evacuare emisa de către primarul Antonio Villaraigosa. Daca se vor supune notificarii, ramane de vazut.

Cu citeva ore înainte de noiembrie 28, ora 12:01AM, termenul dat de primar şi şeful poliţiei, foarte puţini dintre ocupanţi si-au stans lucrurile personale, in schimb mulţi isi fac planuri pentru a ramane.

Poliţia nu a specificat ce tactici vor utiliza, daca protestantii, in marea lor majoritate, ignora notificatia.
Şeful politiei, Charlie Beck a declarat ca politia nu va fi prima care va exercita forta. Într-un interviu publicat dumineca in Los Angeles Times, Beck a spus că, în pofida lipsei de confruntări în decursul celor două luni, el este realist in legatura cu ceea ce s-ar putea întâmpla. „Nu imi fac nicio iluzie că toată lumea va pleca”, a declarat Beck. „Anticipăm că va trebui sa facem si arestări.”

Primarul Los Angelesului, Antonio Villaraigosa a anunţat vineri că, în ciuda simpatiei lui fata de cauza protestatarilor, „a sosit timpul pentru tabăra de aproape 500 de corturi să plece din motive de sănătate publică şi siguranţă.” Primarul a spus că mişcarea se află la o „răscruce”.

La aceasta ora, ocupanţii nu au prezentat inca semne de renunţare la ocuparea parcului si intenţionează să rămână.

Ecouri

  • Wanda Lucaciu: (28-11-2011 la 11:42)

    Prezenţa poliţiei a fost minima după 12:01 PST, luni 28 noiembrie,dar a început sa creasca spre dimineata. In acelaşi timp, numărul protestatarilor a diminuat.
    „Protestatorii au cooperat. Vrem să mentinem o situatie paşnica”, a spus Comamdantul politiei Andy Smith. ‘Scopul nostru este de a nu aresta pe nimeni si sa nu implimetam forta”
    La ora 02:30 PST, majoritatea protestatorilor s-au mutat de la locul de campare în parc în stradă.
    Dar la 04:50 PST, politia la difuzoare a declarat adunarea ilegală şi protestatari au fost avertizati sa paraseasca strazile in termen de 5 minute. Protestul anterior paşnic a devenit violent. Protestatorii purtau măşti batjocorind ofiterii si sticle de apa au fost aruncate la politie si autorităţile au inceput sa evacueze strazile dupa ora 5 AM PST.
    Patru protestatori au fost arestati.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Premierul Emil Boc la Ierusalim, Zelea Codreanu și Antonescu renasc la București

Am subliniat ca presa pe net matura sub pres vina guvernului Antonescu in genocidul evreilor, ca minimalizeaza Holocaustul din Romania,...

Închide
3.137.161.222