caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

The Land of Choice sau Melancolia unei țări în dezintegrare (I)

de (1-1-2012)
3 ecouri
Autobuzul 13

Autobuzul 13

Ca tot turistul modest ce nu se deplaseaza cu elicopterul ori vreo limuzina de lux ies din gara Sibiu in ideea gasirii unui mijloc de transport in comun.

Am uitat de neplacerile pricinuite de intarzierea trenului, provocata de furturile de cablu de pe linia feroviara Ploiesti si ma si bucur de o promenada prin burgul de pe malul Cibinului.

Cersetori, caini maidanezi si gunoaie.

Am vazut un autobuz parcat in fata garii. purta parca fatidic numarul 13.

Am abordat soferul ce motzaia apatic, ursuz ca orice functionar public ostil muncii pentru care e retribuit si l-am intrebat smerit (caci altfel nu se poate cu aceasta tagma) despre traseu si despre ora plecarii.

Soferul destul de bine croit fizic m-a repezit iritat ca pleaca atunci cand pleaca, cand va binevoi muschii lui.

Mare e imparatia Tursib-ului (societatea locala de transport subordonata primariei locale) caci e de la  ma-sa mostenire !

M-am indepartat ca nu cumva ca acesta sa se repeada asupra mea, practica deja incetatenita in randurile soferilor de autobuze in Romania

Ecouri

  • G. Petrineanu: (3-1-2012 la 03:10)

    Florin, esti un dulce! Iti tin pumnii ca pana la urma sa ajungi la destinatie si mai ales sa te intorci acasa.

  • Andrea Ghita: (3-1-2012 la 04:40)

    Ne-am putea intreba daca un incident legat de un autobuz galbent din Sibiu, cu numarul 13, si un sofer prost-crescut, in fundal cu niste caini vagabonzi, ne da dreptul la generalizare? Exemplul soferilor de microbuz sau taxi de pe litoral, care stau ciorchine de planton in gara sau in statiile de transport auto urban si te acosteaza sa urci la ei in vehicul, cu alti caini vagabonzi si alti cersetori in fundal, nu face decat sa intregeasca tabloul schitat de Florin. Ceea ce ma nedumereste este cuvantul „dezintegrare” utilizat in titlu. Mie nu mi se prea arata…

  • florin predescu: (3-1-2012 la 09:44)

    Termenul de dezintegrare pleaca si de la insolenta, de la superficialitatea multor cetateti din tara ce nu isi fac datoria cum trebuie.Furtul sielor si a cablului de cale ferata, nerespectarea trecerii de pietoni sa concretizeaza o dezarmonizare sociala grava.
    Sa nu mai vorbim de usoara interventie a fortelor de ordine !
    V-ati intrebat care e reactia turistilor cu aceasta realitate ? Mai ales ca dorim sa devenim o tara de interes turistic de top.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Moldova nu se mai poate lălăi în vidul constituțional actual

Mai sunt două săptămâni până la data viitorului scrutin prezidențial, îi îndemn pe domnii Filat, Lupu, Ghimpu și Voronin să...

Închide
52.90.181.205