caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

Manifestul Partidului Ţeapa si Turbinca (PȚT) a fost plagiat în mod grosolan!

de (22-1-2012)
8 ecouri

Ușa (către un viitor mai luminos) - semnul electoral al Partidului Țeapa și Turbinca

Stimati cetateni si frati Romani,

Stiti cu totii ca, de mai bine de un an, o miscare cu totul noua, izvorata din dragoste de neam si traditie, din Romanism in stare pura a aparut pe scena politica cu unica menire de a salva Tara si Poporul (e drept ca nu stim inca in ce ordine, dar vom incerca un multitasking, ca prea ne sangereaza inima cand vedem ce se intampla pe glia lui Stefan!) atat de dusmanii din exterior dar mai ales cei din interior (care au fost prima data deconspirati de genialul nostru poet, Eminescu cel Sfant in a sa geniala Doina).

Iubiti frati intru Domnul si intru Glia Noastra Stramoseasca, leagan al tuturor culturilor Europei (in afara de unguri, ca ei erau migratori tarzii si greu de asimilat), ati ghicit cu totii sper la ce partid ma refer: Partidul Ţeapa si Turbinca   (PŢT) prezentat in urma cu mai bine de un an in paginile revistei Acum (www:/acum.tv/articol/34224). Simbolul nostru electoral este USA vezi Fig. 1 (nici o legatura cu americanii, da’ sunt in criza de diacritice pe
Mac)  – adica USA spre un viitor mai bun, spre Romania pe care o visa Capi(t)anu’.

Desi un partid relativ tanar, datorita suflului nou pe care il adduce intr-o societate obosita de saracie, dezamagire si manipulare grosolana, PȚT a castigat un numar semnificativ de adepti. Numai in ultimele doua saptamani, in paginile revistei ACUM, romani adevarati precum “gigi”, “sie”, “anonim”, “adolf” “horatiu” si-au castigat un binemeritat loc in randurile noastre prin Puritatea si Frumusetea morala a ideilor pe care le-au exprimat. Din pacate (sau mai bine spus dupa cum era de asteptat), succesul natural al ideilor pe care le promovam in fata tuturor celor  ce simt Frumos si Romaneste nu a trecut neobservat de catre “concurenta”.

Astfel, am descoperit cu stupoare zilele trecute un act marsav (si deci, ca tot ceea ce este marsav, intolerabil) de plagiat al manifestului PȚT intitulat “Avem Partid” referitor la “programul” Partidului National Democrat Crestin (PNDC). Nu dau linkurile, ca eu nu pot face publicitate competitiei, da’ “cunoscatorii” genului il gasesc ei si singuri – daca stiti ce vreau sa spun.
Se pare aceasta farsa si acest plagiat (de proasta calitate de fapt, vedeti mai jos) au fost puse la cale ca un fel de afacere piramidala de familie (asa zisii “ideologi” ai PNDC sunt un nene virtual necunoscut care sustine fara dovezi ca este “patriot” impreuna cu pustiul lui de vreo 40 de ani care, ati ghicit, tot “patriot” este si el) in care accesul in Partid se face pe baze de “liste”: scriem cica pe lista numele unei persoane cu o inalta tinuta morala si dam lista mai departe.

Nu domnilor farseuri, desi ati imprumutat 90% din obiectivele PTT, aici ati dat-o in bara in mod grosolan. In felul acesta, veti include pe liste 40% agenti Mossad Zionisti, 30% agenti CIA care vor vinde Pamantul Sfant al Tarii la kilogram in toate duty free-urile din lume, 10% tzigani care vor face operatie estetica de schimbarea continutului spectral al pielii si 20% jidani care vor face operatie estetica de schimbarea numelui (de exemplu, din Uzi Schmulevici in Ion Nicador Capitanu).

Da, domnilor, asta veti face cu listele Dvs.: veti inrola in partidul vostru de familie toata mafia iudeo-masonica (inca o data, daca e de scris pe lista, ce credeti ca ei nu stiu sa scrie si se “recomande” – naivi mai sunteti, ce suturi v-ar mai fi tras Capitanu daca veneati in anii 30 cu prostia asta…!) si pe alti indezirabili (cum ar fi homosexuali, ca doar nu-s ei prosti sa-si scrie pe lista orientarea sexuala).

Deci, daca tot ati plagiat PȚT (nu era mai simplu sa veniti la noi la sediu, ca va inscriam fara lista intr-un partid gata facut si deja functional, da’ fraieri mai sunteti – sau poate manipulati in mod grosolan de mafia iudeo-masonica-bolsevica-capitalista?) macar sa o fi facut cum trebuie pana la capat.

Adica cu ADMITERE CU EXAMEN SERIOS, nu pe baza de liste care pot fi trucate de dusmani!  Daca ati uitat modelul de examen pe care il propunem (promovat cu nota maxima de patrioti precum “gigi” , “sie”, “anonim” ) si in eventualitatea in care doriti sa lasati prostiile cu partidul dvs “piramidal” de familie si sa va alaturati noua, va reproduc mai jos o mostra din Manifestul original al PȚT :

EXAMEN de ADMITERE IN PȚT (timp de lucru, “fara numar”, orice sursa de inspiratie ne iudeo-masonica permisa):

(1) [Matematica+Istorie] Sa se demonstreze ca numarul victimelor Holocaustului din Romania ridicat la puterea a treia este mai mic decat numarul victimelor terorii iudeo-comuniste.

(2) [Matematica+Geografie] Folosind doar rigla si compasul, sa se demonstreze urmatoarele proprietati ale granitei Romaniei pe harta:     (a) este o curba inchisa ce delimiteaza o multime convexa de puncte.     (b) este o curba inscriptibila intr-un cerc cu centrul la Rovine si un diametru superior lungimii unei geodezice trasate intre palatul Schoenbrun si primaria comunei Bolintinul din vale.

(3)    [Biologie+Sociologie+Matematica] Sa se compare structura ADN-ului rromilor cu cea a ADN-ului romanilor si, in baza acestui rezultat sa se calculeze procentajul de rromi ce asculta Mozart si/sau Paganini.

In incheiere, Frati Patrioti, nu va lasati momiti de pseudo-patrioti care fac din viitorul tarii o afacere piramidala de familie nestiind nici macar cum sa plagieze inteligent pe adevaratii patrioti,  alaturati-va noua!

Alegeti produsul original, nu o contrafacere ieftina, votati UȘA catre un viitor mai bun!

Ecouri

  • Rodica Grindea: (23-1-2012 la 05:44)

    Ca fostă profesoară (în România), vă dau nota 10 cu distincție pentru umorul d-voastră, d-le Teodor Burhgelea. Pe bune, ca să mă exprim în limba română contemporană! Dar să știți că tocmai din admirație și (intuită) prietenie îmi permit să vă fac o recomandare: fiți mai prudent în ceea ce scrieți, mai ales când comentați…comentariile unuia ca Ion Roșca, fiindcă s-ar putea să vă „facă proces” și chiar să vă ceară despăgubiri. De ce? Păi, fiindcă s-ar putea ca unuia precum I. Roșca să-i provocați o comoție a celor trei-patru neuroni cerebrali (dacă-i are și pe-aceia), mai ales cu demonstrația dv. de calcul propzițional, pe care se bazează logica matematică! Și s-o agravați cu articolul pentru care scriu acum respectivul ecou! Așa că nu mai bine îi scriați d-voastră o considerație precum „dacă prostia ar durea, n-ai mai putea să ieși pe stradă, căci ai surzi în cel mult câteva ore din cauza urletelor suferinzilor”? Cu toate că sunt evreică (și această naționalitate, în accepția lui Roșca și a altora ca el, pe care de altfel îi și citați mai sus, evreul fără gheșeft e ca piftia fără usturoi”!), eu nu vă propun spre vânzare această considerație, ci v-o fac cadou, „cu simpatie, de la Rodica”.

  • Stefan N. Maier: (23-1-2012 la 09:06)

    Multumiri lui Teodor Burghelea care imi pune in suflet o stare de buna dispozitie la inceput de saptamana, prin aceasta delicioasa parodie. Pana si eu am fost sceptic initial vizavi de PȚT dar vazand amploarea pe care o iau ideile acestui partid si mai ales calitatea celor care incep sa-i copieze platforma-program, nu mai am nici o indoiala ca a fost o idee geniala, a carei istorie nu se va opri aici!

  • Teodor I. Burghelea: (23-1-2012 la 11:54)

    Dupa ce am scris primul „Manifest” ce a fost deja plagiat in mod grosolan, si eu am simtit ca „suna prea” ridicol si am inteles perfect primele indoieli ale Dlui. S. Maier. Deci, chiar si mie imi parea prea ridicol si ireal pentru a fi publicat….

    Da’ gluma chiar ca se ingroasa…Tocmai mestecam si eu in tihna in urma cu cateva minute o co(a)ja de Internet (de pe cablu’) si iata peste ce dadui….se fac listele! (iar nu dau linkul, dar cunoscaturii vor sti unde sa-l gaseasca)

    „LISTA DE CANDIDAȚI se va alcătui printr-o consultare cât mai largă cu dumneavoastră, stimați concetățeni, pentru a putea înscrie în competiția electorală numai persoane
    – cu o bună pregătire profesională, dovedită și recunoscută în propriul mediu profesional;
    – persoane de a căror moralitate nu avem motive să ne îndoim;
    – persoane sensibile la nevoile comunității locale și ale Neamului;
    – persoane dispuse și capabile să se dedice intereselor comunitare, naționale.
    Vă invităm, stimați compatrioți, să alcătuim împreună LISTA DE CANDIDAȚI propuși de LISTA NAȚIONALĂ. Conform unei frumoase tradiții, pe această listă de candidați își vor afla locul și români, concetățeni de-ai noștri, care aparțin unor minorități etnice. Nu contează etnia candidaților, dacă sunt „buni români”, adică întrunesc condițiile de mai sus.”

  • Teodor I. Burghelea: (23-1-2012 la 12:27)

    In urma unei convorbiri telefonice cu cateaua mea Alma (un Broder Collie de 6 ani) intermediata de buna seama de sotia mea binevoitoare (Alma are probleme cu …folosirea internetului), am realizat ca „patrupeda” intruneste toate conditiile cerute pe lista de mai sus:

    (1) „cu o bună pregătire profesională, dovedită și recunoscută în propriul mediu profesional;”

    A castigat trei concursuri de agilitate (fiecare intr-o tara diferita, deci nu cu spaga!) gasind diverse obiecte ascunse in cele mai bizare locuri, mutand cu precizie o turma de zece oi pe o distanta de 5 km, sarind prin cauciucuri goale de camion, facand tumbe, rostogoliri acrobatice, piruete…etc. Desigur ca a fost recunoscuta (si premiata) in mediul profesional si, desigur, latrata in mod intens de colegii ei mai putin…abili da’ mai invidiosi.

    (2) „persoane de a căror moralitate nu avem motive să ne îndoim”

    Nimic de demonstrat aici. Daca cineva se poate indoi de „moralitatea” unui caine (cel mai bun prieten al omului) atunci chiar ca apa ingheata la 50 de grade Celsius si nu mai avem nimic de discutat!

    (3) „- persoane sensibile la nevoile comunității locale și ale Neamului;”

    Alma este intotdeauna sensibila la nevoile micii comunitati in care traieste (2 persoane). Intuieste intotdeauna cand nu mai avem loc in frigider, si sensibila fiind, ne ajuta in mod dezinteresat sa il golim. Tiptil, tiptil, cand toata lumea doarme….E sensibila si la nevoile „Neamului” canin: cand o viziteaza prietenii ei patrupezi, ii organizeaza intr-un batalion disciplinat de asalt al … frigiderului si imparte prada cu ei. Deci are un spirit extraordinar al muncii in haita. Pardon, am vrut sa zic de Partid, in folosul NEamului (canin).

    (4) „- persoane dispuse și capabile să se dedice intereselor comunitare, naționale.”

    Alma este intotdeauna dispusa si mai mult decat capabila sa se dedice intereselor comunitatii, vedeti punctul de mai sus.

    Deci…
    Quot Erat Demonstrandum.

    Avand in vedere ca citatul reprodus in ecoul meu anterior scrie negru pe alb ca „Nu contează etnia candidaților, dacă sunt „buni români”, adică întrunesc condițiile de mai sus.”

    concluziile argumentelor celor de mai sus sunt urmatoarele:

    – Alma este un Border Collie de 6 ani.

    – Alma intruneste cele patru conditii de a candida pe liste.

    – Desi nationalitatea ei este discutabila (s-a nascut intr-o ferma in Mission, British Columbia, Canada) ea poate fi considerata un „bun roman”, pentru ca intruneste cele patru calitati.

    Concluzie finala: Alma a fost inscrisa pe liste si a inceput sa isi recomande prietenii (care intrunesc si ei cele 4 conditii) : un bulldog batran si cam surd, un Collie cu urechi mari si clapauge si … multi altii!

  • Rodica Grindea: (23-1-2012 la 15:39)

    Bunăăăăă!

  • musat: (23-1-2012 la 16:12)

    Dincolo de umor oricit de fin justificat si intrevazator se pun multe intrebari:
    -cit de reprezentativi sunt cei din PNDC ?
    -este crestin democratia o tinta a intregului spectru politic ?
    -cit de rau ne fac sau ne-au facut PNT si membrii lui ? ca daca mai gasiti unul va rog sa-l declarati specimen rar intrucit profilul schitat este al unui distorsionat al soartei.
    -echivalam deraparile in directii sovione, fasciste si rasiste
    cu crestin democratia ?
    Daca ajungem sa facem o greseala sau exagerare, atunci le vom da apa la moara si vom da un motiv sa se simta indreptatiti.
    In momentul de fata ei nu au nici o importanta, numai daca le dam importanta o vor lua ca o incurajare.Vor spune ca sunt bagati in seama.Primul lucru este sa fim deschis la dialog dar nu in oprice conditii.
    Istoria merge intr-o directie si este departe de cea dorita de ei.In toate epocile au exista reactii la schimbarile istorice.
    Daca cineva este de alta parere, trebuie sa ii spui ca greseste, nu trebuie sa-l condamni pentru ca nu te intelege.
    Voi face exceptie de la faptul ca cei vizati ar fi de o religie si ma voi referi la faptul ca familia mea a fost ajutata de oameni de alte religii carora si le datoram existenta.
    Nu este cazul ca acum sa ma intreb care dintre ei este cel care era un om mai bun? Cel musulman, cel evreu sau cel protestant.
    Cineva mi-a povestiti cum a intilnit pe N. Steinhart dupa iesirea din inchisoare.Acesta a multumit ca a fost recunoscut si ca i s-a vorbit frumos si s-a destainuit ca unui duhovnic.
    Ciudat este ca cel care l-a recunoscut avea o ruda care fusese cunoscut scriitorului in ciuda faptului ca afisa exagerari nationaliste si pacate pe care cei doi le stiau.
    Exemplu este ca N. Steinhart vorbea cu toti oamenii.

  • Petru Clej: (23-1-2012 la 16:16)

    Domnule Mușat, în cuvinte mai puține, ați putea explica ce doriți, că nu vă înțeleg.

  • Teodor I. Burghelea: (23-1-2012 la 16:41)

    Dle Musat,

    Sa incerc sa va raspund punct cu punct, renuntand la orice forma de umor.

    1 „-cit de reprezentativi sunt cei din PNDC ?”

    Suficient de reprezentativi pentru a fi invadat deja spatiul virtual. Deschideti in Safari (pardon, Internet Explorer) pagina oricarui ziar „national” si cititi comentariile…aveti curajul sa le reproduceti aici?

    Faptul ca un individ profund rasist, antisemit si xenofob precum coja face de doua decenii educatie tinerei generatii nu va inspaimanta? Credeti ca efectul dejectiilor pe care le descarca in mod sistematic in constiinta tinerilor este …. „nereprezentativ”? Eu nu. Eu ma tem. Si fara nici urma de ironie, adica „pe bune”. Stiti, carticica sefului de cuib nu avea prea multe pagini dar, totusi a fost „reprezentativa”, nu-i asa?

    Si ca veni vorba…in 1928 cat de „reprezentativi” erau nazistii?

    2 „este crestin democratia o tinta a intregului spectru politic ?”

    A criticat cineva aici doctrina crestin democrata? Eu am criticat asa zisele „obiective” ale acestor asa zisi „crestini democrati”, deci am ridiculizat intr-un mod cat se poate de punctual declaratiile/”obiectivele”/”programul” acestor indivizi, atat.

    3 „-echivalam deraparile in directii sovione, fasciste si rasiste
    cu crestin democratia ?”

    Out of the blue.

    Nu exista nimic in articolul meu de mai sus ce sugereaza o echivalare sau alta. Inca o data, articolul meu este un manifest (si acuma „pe bune”) impotriva ridicolului, ignorantei si in special a primitivismului cavernos in care ne zbatem de vreo cateva decenii.

    4 „Primul lucru este sa fim deschis la dialog dar nu in oprice conditii.”

    Revista Acum a ramas deschisa dialogului pentru mai bine de un „cincinal”. Pentru a vedea rezultatul acestui dialog, cititi va rog numeroasele invective (multe nepublicabile) cu care s-au procopsit multi dintre colaboratorii revistei (ocup si eu deja un loc modest in top, dar alti contributori ma surclaseaza in mod evident).

    Daca invectivele lipsite de argumente reprezinta pentru Dvs. „dialog”, va invit sa va asezati la masa dezbaterilor.

    5 „Daca cineva este de alta parere, trebuie sa ii spui ca greseste, nu trebuie sa-l condamni pentru ca nu te intelege.”

    Sigur, eu asta incerc sa fac de prin adolescenta, cu argumente cat se poate de logice si documentate. Am crezut chiar candva ca daca invat sa rezolv ecuatii diferentiale, voi stapani arta „ratiunii” si voi putea dialoga.

    Cu aceasta minoritate nu am reusit, in ciuda tuturor eforturilor. Nici atunci, nici acum.

    6. „Cineva mi-a povestiti cum a intilnit pe N. Steinhart dupa iesirea din inchisoare.Acesta a multumit ca a fost recunoscut si ca i s-a vorbit frumos si s-a destainuit ca unui duhovnic.
    Ciudat este ca cel care l-a recunoscut avea o ruda care fusese cunoscut scriitorului in ciuda faptului ca afisa exagerari nationaliste si pacate pe care cei doi le stiau.
    Exemplu este ca N. Steinhart vorbea cu toti oamenii.”

    Mda…cineva candva spunea….Tra la la.

    Mie, cineva mi-a spus ca rasa canina este cu mult inferioara bipezilor…
    Eu tocmai v-am demonstrat in ecoul anterior ca Alma a fost deja trecuta pe liste, cu tot cu prietenii ei…



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Leon Volovici, un omagiu

Simpozion organizat de Centrul pentru Studierea Istoriei Evreilor din România şi FCER în memoria celui care a fost intelectualul de...

Închide
3.93.178.221